Hirmagazin.eu
Főoldal » Még mindig rejtély, mi okozza a szörnyű kiütésekkel járó allergiát!
Egészség - betegség

Még mindig rejtély, mi okozza a szörnyű kiütésekkel járó allergiát!

Több száz be­te­get re­giszt­rál­tak a Du­nán­tú­lon, ahol eddig is­me­ret­len al­ler­gia ütötte fel a fejét. Az ÁNTSZ több hét el­tel­té­vel sem tudja, mi okozza a ki­üté­se­ket.

Ahogy a Ripost is beszámolt róla, eddig ismeretlen allergia ütötte fel a fejét a Dunántúlon, augusztus első heteiben már 300 fölé emelkedett a betegek száma, akik viszkető, piros kiütésekre panaszkodtak. Eleinte csak egy Vas megyei város pár lakójánál, később az egész megyében jelentkeztek a tünetek,

nyár végére pedig már négy megyében regisztráltak betegeket.

A szakemberek ágyi poloskára gyanakodtak, hiszen minden jel erre utalt, ám később a parazita jelenlétét semmi sem igazolta: sem magát a rovart, sem annak táplálkozásra utaló jeleit. Arra is gondoltak, valamilyen atka lehet a bűnös, vagy valamilyen szúnyog, ám rovart továbbra sem találtak. Felmerült, hogy a tölgy búcsújáró lepke hernyójának a szőre okozhat ilyen allergiás reakciókat,

viszont ezt az állítást sem tudták bizonyítani.

Még mindig rejtély, mi okozza a szörnyű kiütésekkel járó allergiát!
Illusztráció

Rejtélyes allergia?

A megyei tisztifőorvos hetek óta foglalkozik a szörnyű kiütéseket okozó allergiával, ám még mindig nem tisztázott, mitől jelennek meg az embereken a piros, viszkető foltok.

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a panaszosok száma, de még mindig vannak betegeink. Az eddig bevizsgált rovarok közül viszont mindegyiket kizártuk arról a listáról, amin az esetleges okozók vannak

– mondta a Ripost-nak dr. Stánitz Éva.

Volt olyan panaszos, akinél két rovarirtás után is megjelentek a kiütések. Innentől kezdve megkérdőjelezem a rovarcsípéseket is

– részletezte a tisztifőorvos, aki szerint annyira szerteágazóak a tünetek, hogy nem lehet egyetlen oka.

Az újabb vizsgálati- és teszteredmények után végre fény derülhet arra, mi állhat a szörnyű kiütéseket okozó allergia hátterében. A Ripost természetesen beszámol majd a fejleményekről!
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megszűnt a látogatási tilalom a nagykanizsai kórházban

info

Ősi japán alternatív gyógymód

Edit

Gyógyszer nélkül? Hogyan kezeljük a magas vérnyomást?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------