Hirmagazin.eu
Főoldal » Vigyázz! Rohamosan terjed a szörnyű kiütéseket okozó allergia!
Egészség - betegség

Vigyázz! Rohamosan terjed a szörnyű kiütéseket okozó allergia!

Rej­té­lyes ki­üté­sek je­len­tek meg több száz em­be­ren a Du­nán­tú­lon, a szak­em­be­rek még nem tud­ják, mi okozza a tü­ne­te­ket. Egye­lőre csak ta­lál­gat­nak.

Furcsa kiütésekre panaszkodnak a Dunántúlon élők, a betegek száma pedig augusztus végére több százra emelkedett. A Vas Népe információi szerint a különös esetekkel először június utolsó hetében keresték meg a panaszosok orvosaikat. Mint kiderült, az első bejelentések Körmendről érkeztek, akkor csupán négy-öt eset volt ismert.

Mindenki felsőtesten lévő, csípésszerű tünetekről számolt be.

Később viszont nemcsak Körmendről hanem szerte Vas megyéből, sőt a szomszédos Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Zala megyéből is egyre többen jelentkeztek hasonló problémával.

Vigyázz! Rohamosan terjed a szörnyű kiütéseket okozó allergia!
Illusztráció

Minden lehetőséget kizártak, nem tudni a tünetek okát

A lap szerint eleinte ágyi poloskára gyanakodtak a szakemberek, hiszen a tünetek erre utaltak. Éppen ezért a szokásos protokoll szerint  elkezdték kezelni a panaszosok otthonát, ám a poloskák jelenlétét semmi sem igazolta.

Sem magát a rovart, sem annak táplálkozásra utaló jeleit.

Később arra gondoltak, valamilyen atka lehet a bűnös, vagy valamilyen szúnyog, ám rovart továbbra sem találtak. Felmerült, hogy a tölgy búcsújáró lepke hernyójának a szőre okozhat ilyen allergiás reakciókat, ám egyelőre ez az állítás sincs bizonyítva.

Vigyázz! Rohamosan terjed a szörnyű kiütéseket okozó allergia! 1
A tölgy búcsújáró lepke hernyójára gyanakodnak

Az első becslések több mint 300 panaszosról számoltak be, de ebben nincsenek benne azok a páciensek, akik bőrgyógyászhoz fordultak, vagy kezelték a tüneteket

– tájékoztatta a Ripost-ot megyei tisztifőorvos, aki eddigi munkája során nem találkozott még ilyen nagy számban jelentkező esettel.

“Kizártuk a bogarakat, rovarokat, az erdészet szerint pedig az említett hernyó nem jelent meg Vas megyében. Még vizsgáljuk, hogy az allergiás reakciókat mi váltja ki” – mondta dr. Stánitz Éva, majd hangsúlyozta, hogy az utóbbi időben csökkent a betegek száma.

Nincs semmilyen összefüggés a sok páciens között, vannak fiatalok, idősek, olyanok is, akik ki sem mozdulnak otthonról. Nagy kiterjedésű, viszkető területről  beszélünk, ami nyolc-tíz nap alatt múlik csak el

– részletezte az kiütéseket okozó allergia tüneteit a tisztifőorvos, aki szerint hatékony minden allergia elleni gyógyszer és a viszketést enyhítő kenőcs vagy spray.

Tisztítószer lehet a bűnös?

Korábban már volt példa arra, hogy olcsó, hamisított mosóporok okoztak kiütéseket több vásárlónál, így a megyei tisztifőorvos nem tartja kizártnak, hogy most is hasonlóról lehet szó.

Még várunk a vizsgálati- és teszteredményekre, a rovarcsapdákat is elküldtük elemzésre. Közben kértük a háziorvosokat, hogy minden eshetőséget vegyenek számításba, így hamar kiderülhet, ha valamilyen tisztító- vagy kozmetikai szer váltja ki az allergiás reakciót

– mondta a Ripost-nak Stánitz Éva, aki augusztus végére várja az eredményeket.

Amint lesz fejlemény a Dunántúlon terjedő újfajta allergiával kapcsolatban, természetesen beszámolunk róla!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kockázatokat rejtenek a behurcolt egzotikus vírusok

Géza

„Vizeletben úszva feküdt a pszichiátrián” – Egy édesanya küzdelme sérült fiáért

Edit

Mind a négy végtagját elvesztette a nő kullancsfertőzés miatt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------