Főoldal » Laborvizsgálati eredmények azonnal, közvetlen a háziorvosnál székletvér – a vastagbélrák jelzője (cikk sorozat – 3. rész)
Egészség - betegség

Laborvizsgálati eredmények azonnal, közvetlen a háziorvosnál székletvér – a vastagbélrák jelzője (cikk sorozat – 3. rész)

A háziorvosok által végezhető laborvizsgálatok következő eleme a székletvér vizsgálata, amelyet mindenképpen javasolt rendszeresen elvégeztetni.

Laborvizsgálati eredmények azonnal, közvetlen a háziorvosnál székletvér - a vastagbélrák jelzője (cikk sorozat – 3. rész)

A tüdőrák után a vastagbélrák a második leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés Magyarországon. A Nemzeti Rákregiszter évente 8500 ezer új megbetegedést tart nyilván, és évente 5500-an halnak meg ebben a betegségben. A megbetegedés gyakorisága a 40. életév felett rohamosan növekszik, de a vastag- és végbélrák jellemzően az idősebbek, az 50 éves kor fölötti férfiak és nők betegsége. A betegség így 2,5 millió embert veszélyeztet.

A székletvér-teszt a betegség korai stádiumában felhívhatja a figyelmet a vastagbélrákra és egyéb gyomor- és bélrendszeri elváltozásokra.

Laborvizsgálati eredmények azonnal, közvetlen a háziorvosnál székletvér - a vastagbélrák jelzője (cikk sorozat – 3. rész) 1

A pozitív székletvér vizsgálati eredmény azt jelenti, hogy valahol a béltraktusban vérzés fordul elő. Ezt a vérveszteséget okozhatja fekély, nyálkahártya-sérülés, vérző polip, gyulladásos bélbetegség, aranyér, orrvérzéskor vagy fogínyvérzéskor nyelt vér, továbbá okozhatja jóindulatú vagy rosszindulatú daganat is. Bármi – pl. polip vagy tumor –, ami betüremkedik az emésztőrendszer üregeibe, és ki van téve a széklet dörzsölő hatásának, hajlamos időnkénti vérzésre. Sokszor ez a kis vérmennyiség az első, és néha az egyetlen tünet a vastagbélrák korai stádiumában, ezért rendkívül fontos a székletvér-szűrővizsgálat elvégzése.

Laborvizsgálati eredmények azonnal, közvetlen a háziorvosnál székletvér - a vastagbélrák jelzője (cikk sorozat – 3. rész) 4

A gyomor- és bélrendszeri vizsgálatoktól általában tartunk, félünk a fájdalomtól, a kellemetlen helyzettől. Ezért annak ellenére is a végsőkig halogatjuk a kivizsgálást, hogy tudjuk, a betegségek korai felfedezése esetén nagyobb az esélyünk a teljes gyógyulásra, és ilyen formában történő vizsgálat pedig fájdalom és beavatkozás mentes, és a www.haziorvosidiagnosztika.com adatai szerint 10 perc alatt, azaz megvárhatóan elvégezhető!

Laborvizsgálati eredmények azonnal, közvetlen a háziorvosnál székletvér - a vastagbélrák jelzője (cikk sorozat – 3. rész) 3

A vizsgálat elvégzése előtt nem szükséges diétát tartani, mert véres, nyers húsok fogyasztása után is biztos eredményt adnak az erre megfelelő tesztek.

Ezt a fájdalom mentes vizsgálatot 50 éves kor fölött évente szükséges lenne elvégezni (akkor is, ha nincs tünet), vagy amikor az orvos azt más okból javasolja (ismeretlen eredetű vérszegénységre utaló vagy egyéb tünetei vannak, mint pl. véres vagy sötét, szurokszerű széklet).

Az adatok szerint a szűrési programok ellenére Magyarországon érdemben nem javultak a halálozási statisztikák. Ez jelentős részben annak köszönhető, hogy a szűréseken a megcélzott korosztálynak csak a töredéke vesz részt, holott népegészségügyi szinten is kimutatható eredményt csak akkor lehet elérni, ha legalább az érintettek 70 százalékát megszűrik.

Szakemberek szerint a behívásos szűrőrendszerrel nem lehet eredményt elérni. Szerintük hasznosabb lenne országos kampányokat indítani, hogy az emberek önként menjenek el a szűrésekre. Ezt mi kiegészítenénk azzal, hogy mindenképpen jelentős eredményjavulás lenne elérhető, ha az emberek a saját háziorvosuknál is el tudnák végeztetni ezt a tesztet.

Laborvizsgálati eredmények azonnal, közvetlen a háziorvosnál székletvér - a vastagbélrák jelzője (cikk sorozat – 3. rész) 2

A vizsgálatot a www.haziorvosidiagnosztika.com szerint olyan teszttel kell végezni – amellyel teljesen egyet is tudunk érteni -, amely diagnosztikai értékű, számszerű eredményt szolgáltat mérőműszerrel, hiszen az esetlegesen téves pozitív eredmény hatalmas károkat okozhat az emberek lelkében és életében az indokolatlan pánik révén.

Mindenképpen javasoljuk, hogy az emberek kérjék ennek a vizsgálatnak a helyben történő elvégzési lehetőségét a háziorvosuktól, elkerülendő a beutalós, hosszú időt igénybe vevő, hosszú várakozási időt jelentő laboratóriumi vizsgálatot!

Forrás: Csomor Flórián

Hasonló hírek

Ilyen hosszú életet kívánok mindenkinek. A 122 évet megért Jeanne Louis Calment 15 tanácsa!

Edit

Két csodás recept, amely segít megszabadulni a kínzó fájdalommal járó ízületi gyulladástól!

Mazsi

A jókedv igazi védőpajzs!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------