23.1 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Az elvándorló magyarokat is rosszul érintheti David Dekameron brit miniszterelnök javaslata

Dátum:

Megosztás:

 Az elvándorló magyarokat is rosszul érintheti David Cameron brit miniszterelnök javaslata: négy évig nem kaphatnának jóléti juttatásokat még az EU-n belülről érkező munkavállalók sem a szigetországban, ha túl nagy a nyomás az ellátórendszeren.

Az elvándorló magyarokat is rosszul érintheti David Dekameron brit miniszterelnök javaslata

A vita tárgya az, hogy erről Nagy-Britannia, vagy az EU döntsön. Az Egyesült Királyságban hamarosan szavaznak arról, hogy bent maradjanak-e az EU-ban: most éppen a maradás hívei vezetnek.

Jean-Claude Junckerrel tárgyalva igyekezett keresztülvinni az EU-n belüli migrációval kapcsolatos követeléseit David Cameron brit miniszterelnök pénteken Brüsszelben. Cameron egy olyan migrációs féket szeretne, amely alapján az Egyesült Királyságba érkező külföldi munkavállalók négy évig semmiféle segélyre nem lennének jogosultak. A migrációs féket akkor lehetne meghúzni, ha túl nagy a nyomás az ország ellátórendszerén. Ami továbbra is kérdés, hogy ezt ki állapítsa meg: Cameron azt szeretné, ha Nagy-Britannia egyoldalúan dönthetne erről, ennek vizsgálatát viszont az Európai Bizottság is saját maga, vagy a többi uniós tagállam számára vindikálja – számol be róla az EUrologus.

Ez a lépés értelemszerűen a Magyarországról érkező munkavállalókat is rosszul érintené. Pedig nemrég, mikor Cameron Budapesten járt, Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt kérte tőle: javaslataik megfogalmazásakor legyenek tekintettel arra, hogy a magyar emberek elsöprő többsége Nagy-Britanniában becsületesen dolgozik, és munkájával, befizetéseivel hozzájárul a szigetország gazdaságához. A magyar miniszterelnök akkor aláhúzta: „mi nem migránsok vagyunk az Egyesült Királyságban”, hanem uniós állampolgárok, akik szabadon vállalhatnak munkát az Európai Unióban mindenhol.

A szigetországban júniusban szavazhatnak az EU-tagságról. A Daily Mail mérései szerint most ha most tartanák az Egyesült Királyságban az EU-s tagságról szóló népszavazást, 54 százalék döntene a bennmaradás mellett, és 36 százalék szavazna a kilépésre – írja az Index.

Forrás: mandiner

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Puskás Aréna Szoborparkban, hogy egy felejthetetlen koncerten vehessen részt.

Nem csalás, nem ámítás, idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szerencsejáték Zrt. nagyszabású és ingyenes eseményét, a...

A kutatók kiderítették, meg kell-e mosni a rizst főzés előtt

A rizs Ázsiában és Afrikában több milliárd ember számára alapvető élelmiszer. A világ számos ikonikus ételének összetevője. Univerzális vonzereje...

Meghalt egy kislány – videó

Felfoghatatlan tragédia: magára rántotta a tévét és meghalt egy kislány Videó Magára rántotta a tévét, meghalt egy másfél éves kislány...

Földet ért a különleges minta a világűrből – videó

Földet ért vasárnap Utah állam területén az OSIRIS-Rex amerikai űrszonda által begyűjtött aszteroidaminta. A NASA amerikai űrkutatási hivatal élő...