4.2 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Cameron választás elé állítja a muszlim nőket

Dátum:

Megosztás:

forrás: www.news.sky.com

Megtagadják a tartózkodási engedélyt azoktól a muszlim nőktől, akik nem javítanak az angoltudásukon – jelentette be David Cameron brit miniszterelnök.

Cameron 20 millió font értékű kezdeményezést indított a muszlim közösség női tagjai részére Nagy-Britanniában. Angol nyelvtudásuk fejlesztése a könnyebb integrációban és a szélsőséges tanok megakadályozásában nyújthat segítséget. Döntését többen ügyetlen és leegyszerűsített lépésnek titulálták.

A brit miniszterelnök elmondta, a kezdeményezés véget vethet a „passzív toleranciának” a női muszlim lakosság életében, amely legtöbbjük számára diszkriminációt és elszigeteltséget jelentett. Az intézkedéshez szankciókat is csatolt, a nyelv elsajátításának hiánya ebben az esetben a tartózkodási engedély megvonásával járna.

(Az itt található teszten bárki lemérheti, hogyan teljesítene)

Cameron választás elé állítja a muszlim nőket
Fotó: EPA/ATEF SAFADI

A muszlim lakosság elszigeteltsége a szélsőséges tanok elterjedését segíti, és olyan felháborító szokásokat tesz lehetővé, mint a női szervek megcsonkítása és a kényszerházasságok – hangsúlyozta Cameron a The Times című amerikai napilapban megjelent cikkében.

Leszögezte, hogy nem hajlandó elhallgatni azokat a kemény igazságokat, amelyek a kisebbségben élő muzulmán férfiak elmaradott gondolkodásmódjából adódnak, szerinte a nőket károsan szigorú ellenőrzés alatt tartják a férfiak.

„Itt az idő, hogy változtassunk. Soha nem leszünk egy nemzet, ha nem állunk ki a liberális értékeinkért, ha nem szögezzük le, mit várunk el azoktól, akik a mi országunkba jönnek velünk együtt élni. Csak úgy tudjuk tovább építeni a nemzetet, ha a nagylelkűség és a kreativitás vezérel minket. Csak így tudjuk lebontani a köztünk levő falakat” – jelentette ki.

Cameron nyomatékosította, Nagy Britanniában a nők és a lányok szabadon dönthetnek arról, hogy akarnak élni, hogy öltözködnek és kit szeretnek. És ezekért az értékekért az egész ország együttesen fog kiállni.

A miniszterelnök kritikusai üdvözölték a 20 millió fontos „befektetés” tervét, ám nehezményezték Cameron következetlenségét. Arra emlékeztettek, hogy pont Cameron volt az, aki 2011-ben visszavonta az alapfokú angol képzések finanszírozását.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön, vizsgálják a körülményeket – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a...