Image default
Kiemelt külföldi hírek

Zuckerberg válaszoljon igennel vagy nemmel: a Facebook lehallgatja az embereket a telefonjuk mikrofonjával?

Kissé talán váratlan téma is előkerült Mark Zuckerberg az amerikai szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtti meghallgatásán. A Facebook vezetőjének arról is egyértelműen nyilatkoznia kellett, lehallgatják-e a felhasználóikat.

Mark Zuckerberget kihallgatja az USA Kongresszusa.
Kép: Hvg

“Válaszoljon igennel vagy nemmel: használja a Facebook mobilkészülékek segítségével szerzett hanganyagot a felhasználói élmény javításához?” – ezt a kérdést szögezte Mark Zuckerbergnek magyar idő szerint kedden éjszaka Gary Peters demokrata szenátor. A határozott “nem” után a Facebook-vezér – a politikus következő kérdésébe közbevágva – hozzátette: régóta keringő összeesküvés-elmélet az, hogy a hirdetések pontosabb célzásához használják a felhasználók telefonjának mikrofonjával megszerzett információkat, mert folyamatosan rögzítik és elemzik, hogy mi hangzik el a felhasználó környezetében.

A valóban évek óta elő-előkerülő elmélet 2016 nyarán kapott igazán nagy visszhangot, miután egy amerikai egyetemi oktató azt nyilatkozta: szerinte a közösségi oldal titokban mindenkit lehallgat, bizonyítani azonban nem tudja állítását. Akkor a Facebook is megszólalt az ügyben, és a vállalat közleményében lényegében szó szerint azt a választ adta, amit az alapító mára “betanult” és felidézett.

Érdekesség, hogy más szolgálatásokkal/alkalmazásokkal szemben ugyanakkor Mark Zuckerberg is felettébb gyanakvó és óvatos.

Amikor egy nyilvánosan posztolt fényképen rajta marad laptopja, sokan kiszúrták, hogy nem csak a laptopja kameráját, de még a mikrofonját is leragasztva tartja.

Forrás: Hvg.hu

Hasonló hírek

Lefilmezték, ahogyan a szemétben tanul a menekült kislány, most kifizetik a taníttatását

Géza

Franciaország felháborodott Trumpnak a párizsi merényletekkel kapcsolatban tett kijelentésein

Géza

Túszdráma van folyamatban! Dzsihadisták legalább 170 túszt ejtettek egy bamakói luxusszállodában

Edit