Image default
Technika, kommunikáció

Zuckerberg teljesen átalakítja a Facebookot és az Instagramot, lesz külön Tinder-funkció is

Mark Zuckerberg a fejlesztői előtt tartott beszédében egy sor alapvető változást jelentett be a Facebookkal és a hozzá kapcsolódó alkalmazásokkal kapcsolatban.

A cég adatvédelmi botrányaira utalva elismerte, hogy magánszféra védelmében újra kell, építeniük a felhasználók bizalmát. Ebbe az irányba szeretné elmozdítani a céget.

Mark Zuckerberg bejelent az F8 KonferenciánFotó: AMY OSBORNE/AFP

A jövőben a Messengeren folytatott alapból titkosított lenne, vagyis azok tartalmát a Facebook nem látná, csak a felhasználók. Valamint a platformot integrálják a WhatsApp-pal.

Az Instagramon pedig privát lájkszámlálóval fognak kísérletezni, így csak a poszt tulajdonosa látná, hányan kedvelték.

Az Instagramon pedig nem csak képeket vagy videókat lehet majd megosztani, hanem bevezetik a szöveges posztokat is, de lehet majd rajzolni is.

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Több lehetőség lesz arra, hogy csak egy rövid időre osszunk meg egy üzenetet (mint a storykban), így nem tárolnák azokat örökké.

Indiában elkezdik tesztelni a  WhatsApp biztonságos fizetési rendszerét, aztán több országra is kiterjeszthetik.

A Facebook applikációját úgy alakítják át, hogy ne a newsfeed legyen a központban, hanem az egyes csoportok és az események. És a jellegzetes kék színt is elengedik. Az új design először az Egyesült Államokban jelenik meg, aztán kiterjesztik. A mobilos redesign hamarosan megjelenik iOS-en és Androidon, az asztali gépeknél még várni kell pár hónapot.

Facebookos Tinder

És tesznek egy lépést a randiappok felé is, ugyanis bevezetik a Secret Crushnevű funkciót, amivel bizonyos országokban az ismerőseik közül bejelölhetnek kilencet, akik bejönnek neki. Ha pedig ez kölcsönös, lehet randizni meg ilyesmik. A Facebook randizós funkcióját 14 további országra terjesztik ki (például a Fülöp-szigetekre, Brazíliára Vietnámra és Szingapúrra), de az Egyesült Államokban és Európában egyelőre nem elérhető.

BBC/Verge/TechCrunch)

Hasonló hírek

Elképesztő! Ellopták a Windows XP-t, és még csak nem is csuklottak! VIDEÓVAL!

Edit

Mutatjuk, hogy találhatsz ingyen wifit bárhol a világon

Edit

Riaszt a kibervédelem, veszélyes a Facebook csevegője

Edit