Főoldal » Zsírtartalékuk egyharmadát vesztették el a kísérlet során – Ennek a fehérjének köszönhetően
Egészség - betegség

Zsírtartalékuk egyharmadát vesztették el a kísérlet során – Ennek a fehérjének köszönhetően

Ez a fehérje segít a fogyásban! Rákkutatók jöttek rá véletlenül.

Az elhízás világszerte több mint 650 millió embert érint. Olyan egészségügyi problémákkal hozható összefüggésbe, mint az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás.

Hazánkban a felnőtt lakosság 30%-a elhízott, ezzel az eredménnyel negyedik helyen állunk a világranglistán. A megoldás az egészséges, rostban gazdag, finomított szénhidrátban szegény táplálkozásban és a rendszeres mozgásban rejlik, ám amerikai kutatók a közelmúltban rámutattak egy speciális fehérje elhízásban játszott szerepére is.

Ez a fehérje segít a fogyásban

A Georgetown Egyetem Orvosi Központjának rákkutatói egy FGFBP3-fehérje – rövidítve BP3 – nevű fehérje rák kialakulásában betöltött szerepét vizsgálták, ám meglepetésükre kiderült, hogy az anyagcsere egy hatékony szabályozójára bukkantak.

Zsírtartalékuk egyharmadát vesztették el a kísérlet során - Ennek a fehérjének köszönhetően

Nature magazinban megjelent tudományos beszámolójuk alapján úgy tűnik, a BP3 nevű fehérje új terápiás lehetőségeket kínálhat a metabolikus szindrómához társuló rendellenességek, például a 2-es típusú cukorbetegség vagy a zsírmájbetegség visszafordítására.

– A vizsgálat során megállapítottuk, hogy nyolc darab, 18 napos BP3-kezelés elegendő ahhoz, hogy az elhízott egerek zsírtartalékuk egyharmadát elveszítsék – nyilatkozta a kutatást vezető Anton Wellstein PhD, az onkológia és farmakológia professzora.

Forrás: femina.hu

 

 

Hasonló hírek

Ezért nem voltak a régiek betegek: a pálinka szinte mindenre gyógyír!

Géza

Hatalmas tévhit: ne így kezelje a darázscsípést

Edit

A férfi 2 evőkanál kókuszzsírt evett naponta kétszer és 60 nap alatt ez történt az agyával!

Edit