Hirmagazin.eu
Főoldal » Zseniális magyar találmány látássérülteknek!
Magyar találmányok

Zseniális magyar találmány látássérülteknek!

Krisztián a villamoson utazva látta, mennyire problémás a vakoknak az írott szöveget hanggá alakító okostelefon használata, így társaival megalkotott egy sokkal jobb eszközt.

Az egyetemista fiatalok GlovEye nevű találmányának lényege, hogy a látássérültek bármilyen nyomtatott szöveget el tudnak vele olvasni úgy, mintha az Braille-írásként lenne a papíron.

A fejlesztés egy Braille-panellel ellátott kesztyűből és egy alkalmazásból áll, ami valós időben beolvassa a kamera által érzékelt szöveget, és az egyes karaktereket Bluetooth kapcsolaton keresztül továbbítja a kesztyűnek,
amit a felhasználó Braille-karakter formájában érzékel az ujján. A felhasználónak csak fel kell húznia a speciális kesztyűt, és a fejére kell erősítenie mobilját, hogy annak kamerája lássa a szöveget. Ezután végig kell húznia ujját a szövegen, és már olvashat is.

Zseniális magyar találmány látássérülteknek!Fotó: 24

A négy magyar fiatal (Zemkó Boglárka, Fülöp Ádám, Klinkó Krisztián, Zagyva Dániel) találmányával megnyerte a Microsoft diákoknak szóló, nemzetközi innovációs versenyének magyarországi fordulóját, ezzel tovább jutottak a nemzetközi döntőbe, amit Seattle-ben tartanak.

Fotó: Microsoft

Forrás: 24

Hasonló hírek

Elfelejtheted a gipszet, ha beindul ez a zseniális, magyar projekt

Edit

Szuperzöld magyar fejlesztésű jármű szeli a habokat

Géza

Magyar találmánnyal vehetik fel a harcot a kullancsok ellen

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------