Hirmagazin.eu
Főoldal » Zsákba kell bújniuk a gyerekeknek, hogy eljussanak az iskolába – Megdöbbentő sorsok – videó
Külföld

Zsákba kell bújniuk a gyerekeknek, hogy eljussanak az iskolába – Megdöbbentő sorsok – videó

A vietnámi falvak többségében elkeserítő életkörülmények uralkodnak. Van, ahol a gyerekek kénytelenek szemeteszsákba csomagolva átkelni a folyón.

folyo-zsak-gyerek
Attól a pillanattól kezdve, hogy először átlépik az iskola kapuját, a gyerekek sokat hallják szüleiktől, tanítóiktól az önképzés fontosságát, hiszen a későbbiekben ez lesz boldogulásuk első számú kulcsa.

Persze, időnként megesnek olyan tényezők, amiért a tanításnak pár napra vagy akár egy hétre szünetelnie kell. Ez többnyire az időjárás miatt alakul így, amikor a gyermekek egészsége vagy biztonsága veszélybe kerülne, ha útnak indulnának.

Elkeserítő életkörülmények

A világ legszegényebb részein, köztük egy vietnámi faluban azonban az időjárás sokszor hónapokra elvághatja őket a tudást jelentő intézménytől, ám nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Különben félő, hogy lemaradnak, később pedig szemernyi esélyük sem marad a jobb életre. Ezért inkább kockáztatnak, és hagyják, hogy szemeteszsákba csomagolják, majd átúsztassák őket a sebes sodrású folyón.

Az esős évszakban megáll az élet

A helyiek az év meghatározó részében bambuszhidakon és tutajokkal közlekednek, ám azok teljesen alkalmatlanok az esős évszakban. Ilyenkor a család felnőtt férfijaira hárul a feladat, hogy a több mint ötven csemetét átjuttassák a veszélyes folyón.

Vo A Giong, Huoi Ha falu vezetője a VOV Magazinnak azt nyilatkozta, hogy hozzátartozói többnyire tutajt használnak, de jelenleg ez lehetetlen. A férfi reméli, hogy a döntéshozók hamarosan jobb belátásra térnek, és erősebb hidakat építenek, amiken az emberek kényelmesen és biztonságosan közlekedhetnek.

Az ötéves Yu Xinxin olvasással kezdi a reggelt, és csak azután indul el az iskolába. Ő is, mint a falu többi lakója, a veszélyes úton kénytelen járni.

Nguyen Thi Thuy , a Na Sang középiskola igazgatója osztja Vo A Giong véleményét, miszerint valamit kezdeni kell a kialakult helyzettel. – Az áradás teljesen szétszakította a falut. Egyelőre a szülők próbálnak segíteni abban, hogy a lehető legtöbb tanuló részt vehessen az órákon, miközben az ő életük is veszélyben forog. – Ráadásul a folyón átkelés nem az egyetlen erőpróba: az iskolához vezető út ugyanis további tizenöt kilométer csúszós és veszélyes utakon.

Még a legkisebbek is bátran veselkednek neki az útnak lefelé. Persze, előbb kis bátorságot gyűjtenek.

Talán mégis van remény

A Bored Panda információja szerint a média kiemelt figyelme megtette hatását, a település közlekedési biztosa ugyanis kiadott egy nyilatkozatot, amelyben kifejtette, hogy tárgyalásokba kezdtek a vietnámi közútkezelőkkel, és remélhetőleg hamarosan megkezdik a szükséges építkezéseket az életfeltételek megkönnyítése érdekében.

“Elég magas, de próbálok nem lenézni”

Ezt azon kínai diákok egyike mondta, akik még ismeretlenül is tiszteletet érdemelnek, amiért naponta életüket kockáztatják, hogy a keskeny létrán eljussanak az iskolába, méghozzá védőfelszerelés nélkül. Bár a gyerekeknek már ötévesen megtanítják a falmászás alapjait, egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben: elég, ha csak az iskolatáska súlyára gondolunk. Beszédes fotók következnek.

Mivel nem létezik más járható út, a gyerekek kénytelenek az instabil létrákat nap mint nap megmászni, hogy eljussanak az iskolába, illetve hazajussanak onnan.

Hasonló hírek

Dánia visszaállította a határellenőrzést a dán-német határon

Edit

Lövöldözés volt Észak-Kaliforniában, legkevesebb hárman életüket vesztették

Géza

Megtalálhatták Cook kapitány hajóját

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!