Hirmagazin.eu
Főoldal » Zombi rénszarvascsordáktól retteg Szibéria lakossága!
Tudástár - minden érdekesség

Zombi rénszarvascsordáktól retteg Szibéria lakossága!

Hát­bor­zon­gató fo­lya­ma­to­kat in­dí­tott el a glo­bá­lis fel­me­le­ge­dés a taj­gá­ban. Ős­bak­té­ri­u­mok ke­rül­tek elő a ko­ráb­ban fa­gyott ta­laj­ból, s fer­tőz­nek em­bert, ál­la­tot.

Az utóbbi hónapokban soha nem látott hőhullám csapott le a Nyugat- Szibériában található Jamal-félszigetre. Az egyébként -30 fokokra berendezkedett helyi nyenyec lakosság nem elég, hogy szenved a melegtől, de a földből évezredek óta fagyottan pihenő baktériumtörzsek is kiolvadtak.

Zombi rénszarvascsordáktól retteg Szibéria lakossága!

Az ősi kórokozók pedig hihetetlen pusztításba kezdtek a tajgán. Sem az emberek, sem az állatok immunrendszere nem volt felkészülve a találkozásra a mai korban ismeretlen mikroorganizmusokkal. A legtöbb problémát a lépfenét okozó Anthrax baktérium okozza.

Zombi rénszarvascsordáktól retteg Szibéria lakossága! 1

A helyi és a nyugati sajtó is előszeretettel használja a zombi kifejezést a helyzet leírására. Nem véletlenül, hisz az állapotok katasztrofálisak. A járvány tizedeli a vadállományt, eddig több mint 1500 elhullott szarvast regisztráltak. A 40 emberi áldozatról nem is beszélve. A helyi lakosok többsége nomád életmódot folytat és egyik fő táplálékforrásuk bizony a rénszarvas hús. Fertőzött állatokkal érintkezve a baktérium könnyen átterjed az emberre.

A lépfene három szervben képes megtelepedni: a tüdőben, a gyomorban és a bőrön. Gyógyszeres kezelés hiányában a bőrön történő megbetegedés esetén 20%-os a halálozási arány, viszont ha tüdőbe is bejut a kórokozó, ez a mutató akár 80%-os is lehet. A betegség lefolyása – leszámítva a végső stádiumot – gyakorlatilag fájdalommentes. Az első markáns tünetek is csak a végstádiumban jelennek meg. Lényegében hónapokig lehet együtt élni a baktériummal, úgy, hogy egészségesnek hisszük magunkat. Mindeközben persze fokozatosan megesz belülről a lépfene.

Zombi rénszarvascsordáktól retteg Szibéria lakossága! 2

A helyi egészségügy színvonala szörnyen alacsony. A nomád emberek többsége a természetgyógyászatban hisz és modern orvossal még életében nem találkozott. Pedig a gyógyszeres kezeléssel a lépfene könnyen gyógyítható lenne. A helyzet most mégis annyira súlyos, hogy a helyi hatóságok már több válságtanácskozást is tartottak. A modern élettől elzárt közösségeket folyamatosan egészségügyi ellátásban részesítik. A lakosokat felvilágosítják a fertőzés megelőzésének módszereiről is. De hogy mennyire harapódzik el a fertőzés a tajgán, illetve, hogy akad-e rénszarvas, amelyik megúszhatja zombisodás nélkül a pusztító járványt, azt még senki nem tudta megjósolni…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Egy japán férfi állítja: UFO támadta meg az erdőben (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Magyar kutató is esélyes a fizikai Nobel-díjra

info

Kezdődik! Hadat üzent az Iszlám Állam a keresztesekkel szemben

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------