Image default
Sporthirek

Znamecz Ádám és a Smoke & Charm 5.ODT

Smoke & Charm 5.ODT lesz április elsején a kiskunlacházi repülőtéren. Znamecz Ádám szervezőt kérdem a rendezvény előtt.

Kedves Ádám megosztanád a portál olvasókkal, hogy akik kilátogatnak a rendezvényre mit is láthatnak „Smoke & Charm 5.ODT” néven? Mióta is foglalkoztok ilyen jellegű találkozókkal?

– 2013 nyarán indult az oldal és 2014-ben csináltuk az első találkozónkat a Fritzen Festtel közösen tavasszal Tökölön. Ide sikerült pár száz autót elsőre kihozni, amit kezdeti szárnypróbálgatáshoz mérve sikeresnek könyveltem el. A második találkozó szintén 2014-ben került megrendezésre  Velencén a DrótSzamár kempingben. Itt már látványosan több látogatót sikerült elcsalnunk és külön öröm volt számomra az, hogy szlovákiából, romániából és más szomszédos országokból is jöttek “csapatok” csak ezért a 2 napos kis találkozóért a tó mellett.

A rendezvényre ellátogatók láthatják az ország legszebb és legerősebb dieseleit márkától függetlenül.

Találkozóinkon igyekszünk a diesel motorsportot is bemutatni, hazai építésekkel. A club és a találkozók lényege, hogy szemléltessük, mit lehet kihozni egy hétköznapi ember pénztárcájához elérhető árban lévő utcai diesel autóból. Aki el jön, részt vehet a szokásos autós találkozós programokon (felni kitartó verseny, szépségversenyek, kipufogó és hifi hangnyomás mérések stb). Illetve ezeken túl igyekszünk mindent megtenni a showért. Így kapott helyet a “kormoló verseny” is a programjaink között. Ez látványos és akadnak olyan diesel fanatikusok, akiknek ez tetszik így az Ő “igényeiket” is igyekszünk kiszolgálni. Bár a diesel tuning és a Smoke & Charm nem a koromról szól eredetileg bármennyire is ezt sugallják a sztereotípiák. Smoke & Charm lényege utcai dieselek esetén, hogy sármosan kormoljon az autó, tehát éppen hogy csak pamacsoljon. Míg a versenysportban nyilván az idő a lényeg és nem a korom mennyisége. Ezzel egyidejűleg zajlanak az OB-k a DragRacing sátránál.

Tehát gumifüstben, koromban és adrenalinban gazdag rendezvényen vehetnek részt a látogatók. Immár ötödször!

Kik is vehetnek részt ezen a rendezvényen, és milyen autóval?

– A rendezvényen bárki részt vehet és bármilyen autóval. Márkától és üzemanyagtól függetlenül. Értelemszerűen a diesel járműveken lesz a hangsúly, akár még kamionnal is jöhetnek a látogatók!

Mint láttam a tavaly decemberi adomány gyűjtésetek Egerben nagy sikert aratott. Terveztek még a közeljövőben?

– Igen, tervezünk mindenképpen, hamarosan be is fogom jelenteni a helyet és az időpontot. Úgy gondolom, hogy ezt az erőt, amivel a club bír muszáj jó dologra felhasználni, ha arról van szó, hogy összekovácsoljuk a bandát valami jó érdekében. Tavaly decemberben mínusz kettő fokban 300 autó és közel 600 ember érkezett meg a parkolóba és hozott adományokat az egri gyermekotthon és a heves megyei árvák számára. Több száz 1-18 éves árva gyermeknek tettük boldogabbá a Karácsonyát. Továbbra is szeretném az árvákat támogatni, úgy vélem az ember nem tehet arról, hogy hova születik mégis a mai világban sokan ebbe nem gondolnak bele és úgy is állnak másokhoz.  

Találkozzunk Smoke & Charm 5.ODT tagjaival április elsején kiskunlacházán!

– Hajósi Miklós –

Hasonló hírek

Infantinót választották a FIFA új elnökének

info

Hosszú Katinka világcsúccsal kezdett

info

Fura szörny rémisztette halálra a játékosokat a tenisztornán

Mazsi