Hirmagazin.eu
Főoldal » Záródnak a vagyonkimentés ajtói
Gazdaság

Záródnak a vagyonkimentés ajtói

2015 04 08 072239
Forrás: MTI | 2015. 04. 08. 05:51:14

Egyre kevesebb helyszínre vihetik adóelkerülésből származó vagyonukat azok, akik kihúzzák magukat a közteherviselés alól – mondta az NGM adóügyi helyettes államtitkára a Napi Gazdaságnak, amely emlékeztet: fontos menekülő útvonal szűnhet meg azzal, hogy Svájc és az EU a banki adatok automatikus kiadásáról állapodott meg nemrég.
Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára szerint egyre kevesebb helyszínre vihetik adóelkerülésből származó vagyonukat azok, akik kihúzzák magukat a közteherviselés alól – írta a Napi Gazdaság. Az újság szerdai cikke szerint fontos menekülő útvonal szűnhet meg azzal, hogy Svájc és az EU a banki adatok automatikus kiadásáról állapodott meg nemrég. A dokumentumot március közepén parafálták a felek, az aláírásra pedig azután kerülhet sor, hogy a svájci kormány és az Európai Tanács megadja a szükséges jóváhagyást. A folyamat akár a nyár végére befejeződhet.

Pankucsi Zoltán a lapnak elmondta: az EU és Svájc egyezsége nagyjából három év múlva tárja szélesre a kapukat a közösség tagállamainak adóhatóságai előtt. A megállapodás a pénzügyi számlák adatainak teljes körű átadását írja elő. Mégpedig úgy, hogy Svájc minden évben részletes tájékoztatást ad arról, kik tartanak pénzt a helyi bankokban. A magyar adóhatóság így olyan listákat kaphat majd meg, amelyek neveket és az azokhoz kapcsoló pénzügyi és személyes adatokat tartalmaznak.

Az egyezmény révén a jövőben bizonyosan lehull a lepel az uniós állampolgárok Svájcba menekített adózatlan vagyonairól. Kétes pénzeket 2018 után senki nem tarthat majd titokban svájci bankszámlán – mondta a helyettes államtitkár. Hozzátette, a szaktárca további elemzéseket végez, és – a hazai jogi keretek között – keresi azokat az újabb megoldásokat, amelyek meggátolhatják az adóelkerülésből származó pénzek külföldre továbbítását.

Hasonló hírek

Megvan Magyarország legszebb birtoka

Géza

Végleg bevonnak több forintbankjegyet – figyelmeztet az MNB

Géza

A raktárkészleteket is beköthetik a NAV-hoz

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------