Belföldi hírek

Zarándoklattal emlékeznek a mártírra

Gyalogos zarándoklat indult kora este a Szentgotthárdoz tartozó Rábakethelyről. A résztvevők felkeresik azt a helyet is, ahol Boldog Brenner János vértanú halált halt.

Szombathely, 2018. május 1.
A kommunizmus áldozataként 1957. december 15-én vértanú halált halt Brenner János katolikus pap boldoggá avatási szentmiséjének résztvevői a szombathelyi Emlékmű-dombnál 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Varga György

A katolikus papot hat évtizeddel ezelőtt gyilkolták meg. Holtestén több tucat késszúrást találtak, csontjait eltörték és vélhetően még élt, amikor többször is megtaposták.

A vértanúhalált szenvedő áldozópap boldoggá avatásának első, egyházmegyei szakasza 1999-ben kezdődött, majd 2001-től a tanúk meghallgatása következett. Az eljárás római szakasza 2008-ban indult. A történész konzultorok 2015-ös, majd a teológus konzultorok 2016-os, egybehangzóan kedvező döntése után a bíborosi kongregáció is jóváhagyta a boldoggá avatást, amelyet Ferenc pápa 2017. novemberben 8-án engedélyezett.

Forrás: M1 Híradó

Képek: magyarkurir, demokrata

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Na, kérem szépen! Tessék megnézni ezt a 2 db videót! Mindkettő Miniszterelnök, egyik volt, másik ma az! (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Gulyás: Az értelmiség mindig a nemzeti érdek érvényesülésén dolgozik

Géza

Több száz bevándorló tüntetett a Keletinél – FRISSÍTVE!

Edit