Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Zacher Gábort úgy megverték a rendőrök, hogy eltört a kulcscsontja

Nagyinterjút adott a 24.hu-nak Zacher Gábor toxikológus, aki többek között arról is beszélt, mit gondol a komcsikról. Az orvost a múlt rendszerben egyszer úgy összeverték a rendőrök, hogy eltörött a kulcscsontja.

Zacher Gáborról eddig talán kevesen tudták, hogy nagy ellenzéki aktivista volt az egypártrendszerben. A 24.hu-nak adott interjúban elmesélt egy sztorit: 1973-ban volt egy nagy ellenzéki tüntetés március 15-én a Petőfi-szobornál, s odakeveredett ő is.

„A Deák térre jártam suliba, mentem hazafelé úttörőegyenruhában, de beszorultam a Haris köz és a Párizsi utca közé, ahová a kardlapozó rendőrök nyomták a tömeget – mondta Zacher.

Zacher Gábor nagy ellenzéki volt a Kádár-rendszerben /Fotó: Blikk

Zacher Gábor nagy ellenzéki volt a Kádár-rendszerben /Fotó: Blikk

– Engem ott, 13 évesen a rendőrök úgy megvertek, hogy eltört a kulcscsontom. Jó körülmények közt nevelkedtem, középosztálybeli zsidó család gyerekeként, a kommunizmusból addig csak annyit értettem, hogy vannak úttörőtáborok, ahol tényleg jól tudtuk érezni magunkat. De akkor megláttam ennek az egésznek a sötét árnyékát. Nem a kommunistákat, hanem a diktatúrát utáltam. Amikor felgyógyultam, a szüleim elmesélték, hogy apámat annak idején elvitték három hónapra, és nem tudhatta anyám sem, mi van vele.

Egyébként az édesapja ötvenhatos múltja miatt nem vették őt fel elsőre az egyetemre. Amikor a Parlament előtt volt a sortűz, az apja is ott volt, s benyomták a 8-as kapun… Hallotta a puskaropogást, a jajveszékelést, és aztán látta a halottakat szanaszét – mesélte a toxikológus, aki fiatalon fideszes politikusként tevékenykedett a ’90-es években.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Forgalomkorlátozás Pécsett

info

A Fidesz álláspontja 1,5 percben a kvótaperről: Soros, Soros György, Soros-terv (+videó)

Géza

Megkésett védekezés

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------