Hirmagazin.eu
Főoldal » Zacher Gábor: a karanténban egy pici szikra is berobbanhat
Belföldi hírek

Zacher Gábor: a karanténban egy pici szikra is berobbanhat

A karantén hatására világszerte, így minden bizonnyal Magyarországon is megnőtt a legális feszültségoldók és altatók forgalma, voltak, akik pedig a korábbinál több alkohol fogyasztásával igyekeztek a felgyülemlett feszültséget oldani – mondta Zacher Gábor.

Hirtelen jött, nem mi választottuk, jelentősen megváltoztatta a napi rutinunkat, és komoly hatással volt a társadalmi kapcsolatainkra – Zacher Gábor szerint az emberek jellemzően ezen okok miatt nem tudtak teljes mértékben alkalmazkodni a koronavírus-járvány miatti karanténhoz.

Az említettek pedig mind-mind hihetetlen mód meg tudják zavarni az ember életét,

ezért pótszerekhez nyúl, például az alkoholhoz, ami hihetetlen jó feszültségoldó,

vagy altatókhoz és nyugtatókhoz – tette hozzá. Magyarországi statisztika nincs, de Amerikában a szorongás és depresszió okozta betegségeknek és az ezzel kapcsolatos gyógyszerek felírásának aránya 20–30 százalékkal emelkedett – ismertette, érdekességként megjegyezve, hogy az alprazolám hatóanyagú feszültségoldó forgalma 10 százalékkal ugrott meg a karanténidőszakban.

Francia adatok szerint 20 százalékkal emelkedett a családon belüli erőszak száma is, ami szintén a megszokottól jelentősen eltérő helyzet hatása – tette hozzá Zacher Gábor –, hiszen folyamatosan belógunk egymás én-terébe, valamint elfogytak a napi klasszikus beszélgetési témák is, “hogy mi történt a gyerekkel az iskolában, vagy mi volt veled a munkahelyen?” Nem történt velünk gyakorlatilag semmi,

a feszültség pedig egyre csak fokozódik, amit egy pici „szikra is belobbanthat”,

aminek akár tettlegesség is lehet a következménye – magyarázta a szakember.

A toxikológus szerint hiába van már mindenkinek tapasztalata a korlátozások, a karantén időszakából, egy esetleges második hullám hatása sem lesz sokkal jobb. Ugyanis ennyi idő alatt nem tudtunk hozzászokni a drámai változások feldolgozásához. Sokat segíthet odahaza a tevékenységek rendszeressé tétele, vagyis a szigorú napirend kialakítása – tanácsolta Zacher Gábor.

 

Nyitókép: Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

Karantén és Zacher Gábo
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kijárási korlátozás – Kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon! – videó

Géza

Szijjártó: a migrációs válságot az EU határain kívül kell orvosolni

Edit

Nemzet, Haza, hazaszeretet = Orbán Viktor. Pillanatképek a Miniszterelnök munkájáról..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------