Hirmagazin.eu
Főoldal » Yoda, mint tanár!
Életmód hírek

Yoda, mint tanár!

A brit szülők fele helyesli a testi fenyítést és újra bevezetné a nádpálcát az iskolákban, sok diák a Csillagok háborújának Yoda mesterét szeretné tanárjának.

A brit szülők fele helyesli a testi fenyítést és újra bevezetné a nádpálcát az iskolákban, sok diák a Csillagok háborújának Yoda mesterét szeretné tanárjának.  Kérdezői kétezer olyan szülőtől tudakolóztak, akinek középiskolás gyereke van. 49 százalékuk támogatja a verést és a nádpálca “reneszánszát”, míg 45 százalékuk ellenzi, azaz élésen megoszlanak a vélemények, csupán 6 százalékuk közömbös vagy tanácstalan. Ugyanakkor 91 százalékuk szerint a tanároknak lehetőséget kellene kapniuk a szigorúbb fellépésre diákjaikkal szemben. Egy pedagógus-szakszervezet viszont azt hangoztatja, hogy javult az iskolai fegyelem, amióta – több mint fél évszázada – a testi fenyítést betiltották a szigetországban.  star_wars_yoda_640x480_8530  Tíz évvel ezelőtt egyébként még több szülő támogatta a testi fenyítést, akkor 51 százalékuk helyeselte. Ami a büntetési módokat illeti, a “legnépszerűbb” – szülői körben – a “kiküldetés”, mármint a gyerek kiparancsolása az osztályteremből. Ezt a szülők 89 százaléka helyesli. A bezárás – a tanítási utáni “marasztalás” – 88 százalékos támogatottságú. A kiabálás a gyerekkel viszont csak 55 százalékos.  A szülők 91 százaléka szerint a tanárok egyre jobban félnek a diákoktól, 86 százalék szerint a diákok szüleitől, továbbá –  90 százalék szerint pedig attól, hogy jogi eljárás indul ellenük diákok fegyelmezéséért. Diákokat is megkérdeztek a felmérők a verésről. A közvetlenül “érintettek” 19 százaléka helyeselné a testi fenyítés visszatérését, 71 százalék ellenzi.  A felmérés felvetette azt a kérdést is, hogy kit tartanának tökéletes tanárnak, illetve tanárnőnek. A diákok Albus Dumbledore-t (a Harry Potter filmekből) emelték az első helyre 36 százalékos szavazati aránnyal, a második Jamie Oliver “tévészakács” lett 26 százalékkal holtversenyben a jedilovag-oktató Yoda mesterrel a Csillagok háborújából. Tökéletes tanárnőnek a legtöbben (40%) Harry Potter “szülőjét”, JK Rowling írót tartanák, de Kate Middletonnak, “alias” Katalin hercegnőnek is sokan örülnének, ő a negyedik lett 21 százalékkal – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Kérdezői kétezer olyan szülőtől tudakolóztak, akinek középiskolás gyereke van. 49 százalékuk támogatja a verést és a nádpálca “reneszánszát”, míg 45 százalékuk ellenzi, azaz élésen megoszlanak a vélemények, csupán 6 százalékuk közömbös vagy tanácstalan.

Ugyanakkor 91 százalékuk szerint a tanároknak lehetőséget kellene kapniuk a szigorúbb fellépésre diákjaikkal szemben.
Egy pedagógus-szakszervezet viszont azt hangoztatja, hogy javult az iskolai fegyelem, amióta – több mint fél évszázada – a testi fenyítést betiltották a szigetországban.

Tíz évvel ezelőtt egyébként még több szülő támogatta a testi fenyítést, akkor 51 százalékuk helyeselte.
Ami a büntetési módokat illeti, a “legnépszerűbb” – szülői körben – a “kiküldetés”, mármint a gyerek kiparancsolása az osztályteremből. Ezt a szülők 89 százaléka helyesli. A bezárás – a tanítási utáni “marasztalás” – 88 százalékos támogatottságú. A kiabálás a gyerekkel viszont csak 55 százalékos.

A szülők 91 százaléka szerint a tanárok egyre jobban félnek a diákoktól, 86 százalék szerint a diákok szüleitől, továbbá –  90 százalék szerint pedig attól, hogy jogi eljárás indul ellenük diákok fegyelmezéséért.

Diákokat is megkérdeztek a felmérők a verésről. A közvetlenül “érintettek” 19 százaléka helyeselné a testi fenyítés visszatérését, 71 százalék ellenzi.

A felmérés felvetette azt a kérdést is, hogy kit tartanának tökéletes tanárnak, illetve tanárnőnek. A diákok Albus Dumbledore-t (a Harry Potter filmekből) emelték az első helyre 36 százalékos szavazati aránnyal, a második Jamie Oliver “tévészakács” lett 26 százalékkal holtversenyben a jedilovag-oktató Yoda mesterrel a Csillagok háborújából. Tökéletes tanárnőnek a legtöbben (40%) Harry Potter “szülőjét”, JK Rowling írót tartanák, de Kate Middletonnak, “alias” Katalin hercegnőnek is sokan örülnének, ő a negyedik lett 21 százalékkal – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Forrás: napidoktor

Hasonló hírek

A legjobb szépségtrükkök – arcpakolások a konyhából

Edit

Névnapok június 13-án

info

Van visszaút az elsárkányosodásból

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!