Főoldal » Yakima JustClick 3+1 vonóhorgos kerékpártartó teszt első kézből
Autók - motorok - hajók

Yakima JustClick 3+1 vonóhorgos kerékpártartó teszt első kézből

A következő kerékpárok kerültek szállításra:

  • 1 db férfi cross trekking 28”-os kerékpár
  • 1 db női cross trekking 28”-os kerékpár
  • 1 db 14”-os gyermek bicikli
  • 1 db futóbicikli (a csomagtartó helyett ez is a tartóba lett helyezve)

A kerékpártartó első használata

A JustClick+1 esetében nincs szükség csavarozásra, és a gyártó egy kis kerékkel is felszerelte, így könnyen oda lehet húzni az autóhoz. A kibontás után a cég szakembere összehajtva ráhelyezte a vonószemre, majd a tartó síneket lenyomással rögzítette.

Nincs külön kar, ezért a rögzítése egyszerű. A 13-as pólusú csatlakozó illesztése után el is készült a feladattal.

 Az extra adapter igénybevétele

A +1 adapter a kicsomagolás után azonnal használható. Itt sem volt csavarozás, csak a sínbe kellett tenni a csatlakozót, majd rápattintással rögzíteni.

A biciklik felrakása

A tartó sínek egyenként is állításra alkalmasak, így különböző méretű kerékpárokhoz lehet igazítani őket. A kormányok kényelmesen elfértek egymás mellett. A gyerek kerékpárnál a sínek pár cm-es állításával a kis kormány is elfért.

Kerékpártartó karok

A JustClick+1 három plusz egy karral rendelkezik, amelyek hosszúsága eltérő. A tartókarok felhelyezése egyszerű. Az extra kar a harmadik kerékpárhoz rögzíthető. Ezek az alkatrészek nem sértik a fényezéseket, és zárhatók is. A kerekek racsnis hevederrel egyszerűen rögzíthetők.

Csomagtartóba történő pakolás

A közel 90 fokos dönthetőség által alkalmazható kisbuszok és SUV-k esetében egyaránt. A kerékpárok személyautóknál sem érnek földre. A döntést egy hátsó pedállal végezte el a tesztet végző szakember, visszahajtásnál pedig annak megemelésével magától a helyére került.

Yakima Justclick 3+1 – Az utazás közúton 

Javasoljuk, hogy váltsa ki a szürke rendszámot, hogy szabályosan használhassa az autós kiegészítőt.

Középkategóriás személyautóval a fogyasztás elenyésző mértékben nőtt meg. Fontos azonban, hogy a tolatóradarok és kamerák működése nem lesz elérhető.

A biciklik leszedése

A zárható karok nyitása és hevederek eloldása után emberünk gond nélkül szedhette le a kerékpárokat. Nehezebb biciklik szállítása esetén célszerű rámpát vásárolni, amellyel megspórolható az emelési nehézség, hiszen csak fel kell tolni.

Levétel a vonószemről

A síneket az eredeti helyzetükbe tolta, a döntő pedált kihúzta, majd felhajtotta a síneket és a tartó lekerült a vonószemről. Az elektromos csatlakozót eltávolította és a garázs felé húzta a kerekekkel.

Összegzés

A Yakima Just OneClick+1 ár-érték arányban kitűnő választás, hiszen praktikus és könnyen kezelhető funkciókkal rendelkezik. Olyan egyedi funkciókra képes, amelyeket más gyártók – mint az Uber, Athera és Thule – nem mindig biztosítanak.

autoblog

Hasonló hírek

Ezt árulja el rólad, hogy hogyan fogod a kormányt!

Mazsi

A Heti Napló lecsapott a buszsávok rémeire (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Saját kezűleg valósította meg álmát az idős férfi

Mazsi