Hirmagazin.eu
Főoldal » X-Faktor: ilyen még nem volt, hatalmas botrány tört ki Jimmy dala miatt! Oszd meg!
Bulvár

X-Faktor: ilyen még nem volt, hatalmas botrány tört ki Jimmy dala miatt! Oszd meg!

Budapest — Botrány az X-Faktorban! A Blikk megtudta, Zámbó Jimmy (†42) családja és a zeneszerző megtiltotta a RTL Klubnak, hogy a tehetségkutatóban felcsendüljön a 2001-ben elhunyt Király egyik legismertebb dala.

A Még nem veszíthetek című számot a Ricky and the Drunken Sailors adta volna elő az első élő show-ban szombaton, rockabilly stílusban, de úgy tudjuk, erről például Jimmy özvegye, Edit asszony hallani sem akart.

– Minden esetben engedélyt kérünk a műsorban használandó dalokra, és már jó néhány napja próbált a banda, amikor az egyik zeneszerző, a Magneoton lemezkiadó egyik alapítója, Pásztor László jelezte, nem járulnak hozzá. A műsor történetében még nem esett meg ilyen – erősítette meg információinkat Verebély Marcell, az X-Faktor főszerkesztője.

Edit asszony, az özvegy semmilyen Jimmy-dalt nem engedett /Fotó: RAS-Archív

A csatorna és a tehetségkutató vezetői megpróbálták meggyőzni a jogtulajdonosokat, hiába.

– Több projekt kapcsán dolgozunk együtt a Magneotonnal, hiszen a fiúk mentora, ByeAlex is oda tartozik. Pásztor szerint a rockabilly és a dal mondanivalója nem találkozik egymással. Felhívtam Jimmy özvegyét, hogy akkor legalább egy másik dalt használhassunk, de ismét zsákutcába futottam – mondta Verebély.

Zámbó Krisztián engedélyezte volna a dal használatát /Fotó: RAS-Archív

Lapunk megkereste Pásztor Lászlót (73), miért zavarja, hogy Jimmy egyik legszebb dala szerepeljen az X-Faktorban?

– A műsorral és a stílussal nincs bajom. Azt gondolom, a műfaj és a dal itt most nem találkozott – mondta szűkszavúan Pásztor, míg Edit asszony szinte a kérdést sem hagyta végigmondani.

– Nem érdekel, hogy miről van szó – mondta, és bontotta a vonalat.

Zámbó Jimmy fia, Krisztián (38), aki maga is szerepelt 2012-ben a tehetségkutatóban, meglepődött, hogy letiltották a dalt, pedig ő is jogtulajdonosnak számít.

A Ricky and the Drunken Sailors új dallal készült /Fotó: Weber Zsolt

– Nem volt szép, hogy meg sem kérdeztek – sóhajtott Krisztián. – Tudom, hogy apunak is tetszett volna a produkció. Én biztos adtam volna engedélyt, mert így még több fiatal ismerhette volna meg ezt a számot. Editék szűklátókörűek, túl hamar ítélkeztek, amikor nemet mondtak.

A döntés után a Ricky and the Drunken Sailors is nehéz helyzetbe került, nulláról kellett újra kezdeniük a felkészülést.

– Megrémült az egész zenekar, hogy mi lesz a produkciónkkal. Kész volt a koreográfia, be volt gyakorolva a dal, félünk, így rosszabb esélyekkel indulunk – mondta a banda vezetője, Tomi. – Egy álmatlan éjszaka után mindent újrakezdtünk és hisszük, hogy az új nóta is sikeres lesz.

Fotó: RTL Klub

Nem érti a mentor

Az együttesek mentora, ByeAlex megdöbbent a jogtulajdonosok döntésén.

– Elgondolkodtam azon, ha egyszer majd meghalok, végrendelkezem arról, hogy a jogutódaim ne gátolhassák meg a dalaim szabad feldolgozását. Ha huszonéves gyerekek Az én rózsám című dalomat akarják felhasználni és rá akarnak rappelni vagy metálos formában hörögni, az szerintem megtisztelő, és szeretni kell – mondta.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Korda György hiába igyekezett, Balázs Klári lekoptatta

Mazsi

Ezért neveti ki szomszédja a világ legerősebb emberét

Mazsi

Kóbor János a lengyel Sztárban Sztárban: Így reagált az énekes

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------