Hirmagazin.eu
Főoldal » Windows-térnyerés várható a táblagéppiacon
Technika, kommunikáció

Windows-térnyerés várható a táblagéppiacon

2015 03 14 112851
Forrás: MTI | 2015. 03. 14. 09:00:00

Kismértékű, egy számjegyű éves növekedési ütemre és a Windows operációs rendszer részesedésének bővülésére számít a táblagépek világpiacán az amerikai IDC informatikai és távközlési piackutató vállalat.
A tavalyi negyedik negyedévben fordult elő először, hogy csökkent éves bázison a táblagépek világpiaci forgalma. Az IDC piackutató vállalat ennek hatására a termékkategória éves forgalmára vonatkozó előrejelzését is lefelé módosította.

A 2014-es 229,7 millió táblagép után az idén 2,1 százalékkal több, 234,5 millió táblagépet értékesítenek a világpiacon. Ennek több mint kétharmada, 67,4 százaléka fut majd Android operációs rendszeren, míg 25,6 százalékuk iOS, 7,0 százalékuk pedig Windows operációs rendszeren. Tavaly 67,3 százalékban részesedtek az androidos készülékek a teljes forgalomból, 27,6 százalékban pedig az iOS és 5,1 százalékban a Windows készülékek.

Microsoft Surface Pro

“A Microsoft sok mindent jól fogott meg az utóbbi időben, ezért arra számítunk, hogy a Windows 10 operációs rendszer idei bemutatása nemcsak a saját piaci részesedését dobja majd fel, hanem az egész táblagéppiacon lendít” – mondta Jean Philippe Bouchard, az IDC táblagép-piaci kutatásvezetője.

Az IDC előrejelzése szerint 269,4 millió táblagépet értékesítenek a világpiacon 2019-ben és ezen belül 62,9 százalék lesz az androidos készülékek részaránya, 23,0 százalék az iOS operációs rendszeren futó készülékeké és 14,1 százalék a Windows operációs rendszeré.

Hasonló hírek

Mutatjuk, hogy kapod meg az új Like-jelet!

Mazsi

Elképesztő újításra készül a Facebook: ezzel történelmet írnak

Mazsi

Minden a Windows 10-ről: lesz ingyenebéd?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!