Image default
A magyar foci múltja, jelene és jövője

Willie Orban lesz a magyar válogatott megmentője?

Vajon ez hozza meg a várva várt fordulatot a magyar válogatott életében?

/Fotó: MTI Illyés Tibor

A német Bild spornapilap információi szerint úgy fest, a magyar válogatott mellett teheti le a voksát a RB Leipzig 25 esztendős középhátvédje, Willie Orban! A fiatal játékos német, lengyel és – édesapja révén – magyar gyökerekkel is rendelkezik, éppen ezért már a Bernd Storck-érában szóba került, hogy behívnák a magyar válogatottba a védőt. A játékos akkor azonban kivárt, ugyanis számára a német válogatott volt a prioritás, ám két év alatt nem kapott lehetőséget Joachim Löw kapitánytól, legfőképpen a posztja telítettsége miatt, hiszen olyan nevek állnak előtte a listán, mint Jerome Boateng vagy éppen Mats Hummels.

Ez viszont a Bild cikke szerint azt jelentheti, hogy mivel Orban a német válogatottbéli jövőjét illetően nem lát esélyt a változásra, így örömmel szerepelne a magyar nemzeti csapatban.

Willi Orban (balra) magyar válogatott lehet /Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Kétségtelen, hogy fiatal kora ellenére BL-tapasztalattal és száznál is több német élvonalbeli és Bundesliga 2-es meccsel a háta mögött a hátvéd komoly erősítést jelentene a válogatottnak. Ily módon nem meglepő, hogy a szövetségi kapitány és az MLSZ is örömmel venné, ha Orban magyar színekben képzelné el válogatottbeli karrierjét.

És azt még meg sem említettük vele kapcsolatban, hogy a Gulácsi Pétert is foglalkoztató klubnak már több alkalommal is volt a csapatkapitánya 25 évesen.

Forrás: Csakfoci

Hasonló hírek

A Fradi nyerte az örökrangadót (A cikk videókat tartalmaz)

Géza

Magyar foci: NBI – A fordulók állásai

Géza

Duplázódhat a válogatott értéke

Edit