Image default
Külföld

Washington továbbra is maximális nyomást gyakorol Iránra

Továbbra is maximális nyomást gyakorol Washington Iránra

– hangsúlyozta Mike Pence amerikai alelnök a Christians United for Israel (Keresztények Egységesen Izraelért) nevű cionista keresztény szervezet tanácskozásán hétfőn.

Iránnak nem szabad összetévesztenie az amerikai visszafogottságot az amerikai eltökéltség hiányával – fogalmazott Mike Pence amerikai alelnök a washingtoni konferencián. Leszögezte, hogy az Egyesült Államok és hadereje felkészült az amerikai érdekek és amerikai állampolgárok védelmére a térségben.

„Továbbra is nyomást gyakorolunk az iráni gazdaságra” – hangsúlyozta, és megismételte az ismert kormányzati álláspontot, miszerint az Egyesült Államok elkötelezett annak biztosítására,  hogy Teherán ne tehessen szert atomfegyverre. Pence a 2015-ben kötött többhatalmi iráni atomalkut – amelyet Washington 2018 tavaszán egyoldalúan felmondott – „katasztrofálisnak” minősítette.

Az amerikai alelnök ugyanakkor leszögezte, hogy az amerikai kormány nem akar háborút Iránnal. „Tárgyalni akarunk, figyelni akarunk, de Amerika nem fog meghátrálni” – mondta.

A Christians United for Israel  az Egyesült Államok legnagyobb Izrael-barát keresztény szervezete, amelyet 1992-ben alapított John Hagee texasi baptista tiszteletes.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Felfoghatatlan! Kivégeztek egy szobalányt, mert megölte a vele erőszakoskodó főnökét! Oszd meg!

Géza

Több száz nőt tévesztett meg, és tett tönkre a hentes orvos

Mazsi

Tűz ütött ki egy orosz nukleáris tengeralattjárón

info