Image default
SZERB - учење језика

Vučić: Er Srbija će kupiti konkurenciju

Vučić: Er Srbija će kupiti konkurenciju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u planu da Er Srbija kupi i neke druge avio-kompanije na Balkanu.

Izvor: B92

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

r Srbijom? Nijedna ne može da se meri s njom”, istakao je Vučić na konferenciji koju je organizovala nacionalna avio-kompanija Er Srbija

Premijer je na proslavi povodom dve godine od osnivanje Er Srbije dodao da veruje da će Er Srbija u narednom periodu kupovati i neke aviokompanije na Balkanu.

“To može biti druga radosna vest”, rekao je Vučić aludirajući na to da je prva dobra vest najava letova za Njujork. Vučić je istakao da je Er Srbija najbolja avio-kompanija na Balkanu i da je Srbija ponosna, kako na uspeh, tako i na partnerstvo sa Etihadom.

“Imamo četiri letelice više nego ranije, mlađe su nego one što je imao Jat. Broj pilota je takođe uvećan, a sada imamo i žene pilote”, rekao je premijer i dodao da ćemo sada imati i prvi avion koji će, prvi put posle1992. godine, poleteti iz Beograda preko okeana.

Premijer je rekao da snovi da se iz Srbije leti za SAD i Njujork postaju stvarnost, jer će Er Srbija od juna sledeće godine leteti za taj američki grad.

On je dodao da će Er Srbija imati preko 2,5 miliona putnika ukoliko se još završe neki poslovi na aerodromu.

Siniša Mali, koji je u svojstvu predsednika Nadzornog odobra Er Srbije, čestitao zaposlenima drugi rođendan, poručio je da su oni najveći uspeh njihove kompanije. On je istakao da je ova kompanija 2013. godine imala preko osam milijardi gubitka, ali da su uspeli da naprave profit.

“Ove godine Er Srbija je zaposlila 260 mladih ljudi, a kroz partnere Er Srbija održava 24.000 radnih mesta”, rekao je Mali

“Er Srbija nije dobila 75 miliona evra”

Iz Vlade su na konferenciji demantovali navode da je Vlada Srbija prošle godine izdvojila 75 miliona evra pomoći za Er Srbiju.

Premijer se tom prilikom zahvalio svima koji su, kako je rekao, blago od kompanije”čuvali od nekih “koji ni finansijske izveštaje ne umeju da čitaju”.

“Umirali smo od smeha prethodnih dana kada smo čitali kako su neki tumačili finansijske izveštaje”, rekao je on.

Vučić je istakao da MMF kontroliše svaki dinar koji vlada troši i da se lako može proveriti koliko je bilo subvencija..

“Ko vam kaže da je dobila 75 miliona evra? Pročitaće vam to neko drugi ko ume da čita izveštaje…”

Upitan koliko je vlada izdvojila novca za tu aviokompaniju, Vučić je odgovorio:

“Mnogo manje smo izdvojili nego što su neki drugi govorili, a dali bismo mnogo više da je bilo potrebno”, rekao je premijer I dodao da će se za Er Srbiju kupiti I novi avionu kada se bude imalo novca umesto da se uzimaju na lizing.

Siniša Mali rekao je da podatak o 75 miliona evra pomoći u prošloj godini apsolutno nije tačan I da se radi o sabiranju “baba i žaba”.

Prema njegovim rečima važno je pogledati dokument o restrukturiranju Er Srbije od strane Komisije za odobrenje državne pomoći, koji se nalazi na sajtu vlade, koji je najvažniji dokument.

Hasonló hírek

Da li je Lusi zaista predak celog čovečanstva?

info

Mađarice kad rode ne rade 6 godina

info

“Dom starih ispunjava sve uslove”

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------