Image default
Technika, kommunikáció

VR-szemüveg segítségével kalandozhatunk az őskorban a Pécsi Állatkertben (A cikk videót tartalmaz)

Az állatkert zoopedagógiai foglalkozásain részt vevő diákok több millió évvel ezelőtti földtörténeti korszakokba „utazhatnak” vissza a VR-szemüveg segítségével. Így egyedülálló módon ismerhetik meg a Kárpát-medence és a Mecsek őskori tájait és állatait.

… Pécsi állatkert, Pécs Zoo ..

Az alkalmazás tizenegy olyan földtörténeti korba kalauzolja el a felhasználókat, amelyek Pécs és a Mecsek ősi környezetét, valamint a Kárpát-medence évmilliókkal ezelőtti tájait mutatja be – olvasható az állatkert MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az eszköz által megteremtett virtuális valósághoz tartozik egy háttértudás bázis is, amelyet a Pécsi Állatkert zoopedagógusai biztosítanak. A szakértők megszabhatják, hogy egy adott kort milyen szempontok alapján mutassanak be a diákoknak.

Az alkalmazást a suIT Solutions nevű cég munkatársai fejlesztették ki az állatkert szakembereinek közreműködésével. A 15 millió forintból beszerzett VR-szemüveggel és a hozzá tartozó alkalmazással a fiatalok a jövőre kezdődő foglalkozásokon ismerkedhetnek meg.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Adatok szivároghatnak magyar önkormányzatoktól

info

Egy hadibemutató..

Géza

Új felületet indít az eBay és Sotheby’s

info