Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Vona önálló határőrséget akar

A Jobbik elnöke szerint a kormány félrevezette a közvéleményt a migrációval kapcsolatban.

Vona Gábor az évszázad átverésének nevezte, hogy 2015-ben 508, 2016-ban 432, 2017-ben pedig 1291 menekültet fogadott be Magyarország (Forrás: Facebook / Vona Gábor)

Vona Gábor keddi budapesti sajtótájékoztatóján az évszázad átverésének nevezte, hogy 2015-ben 508, 2016-ban 432, 2017-ben pedig 1291 menekültet fogadott be Magyarország. Értékelése szerint Altusz Kristóf helyettes államtitkár ezzel kapcsolatos, egy máltai lapnak adott interjúja “valójában Orbán Viktor őszödi beszéde”, s közben a kormány úgy tesz, mintha nem történt volna semmi.

Három éven át hiszterizálták a társadalmat, azt ígérték, hogy nem engednek senkit betelepíteni, és közben elköltöttek 22 milliárd forintot egyebek mellett a népszavazási kampányra és nemzeti konzultációkra – tette szóvá az ellenzéki politikus.

Vona Gábor bírálta azokat a kijelentéseket, miszerint különbséget kellene tenni az oltalmazottak és az uniós kvóta szerint szétosztott migránsok között. Úgy fogalmazott, a fideszes Németh Szilárd egyetlenegy dolgot tehet,

“felvesz valami szép ruhát, a hóna alá csapja a főnökét, Orbán Viktort és lefárad Őcsénybe”,

ahol egy falugyűlésen megpróbálja elmagyarázni a különbséget.

Döntött az ÁSZ: fizetnie kell a Jobbiknak
Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke (MTI-fotó: Komka Péter)

Megerősítette, hogy a parlament rendkívüli ülésének összehívását javasolják és elvárják, hogy a kormányfő személyesen ad számot a kérdésről.

Vona Gábor azt is megfogalmazta, szerinte a kormány képtelen megvédeni az ország biztonságát. Ezt egyebek mellett a letelepedési kötvényekkel indokolta, továbbá azzal, hogy nincs önálló határőrség.

Erre, továbbá korrupciós botrányokra és az ÁSZ-vizsgálatra hivatkozva úgy vélte: az ország rossz irányba halad, ezért most kell kormányt váltani és elszámoltatni.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány a genfi egyezményre hivatkozik a befogadott menekültek esetében, továbbá az érintettek a tranzitzónán keresztül érkezve átestek a szükséges eljárásokon, a Jobbik elnöke kérdésre többször azt ismételte, a kormány hazudott, amikor azt ígérte, hogy nem érkeznek az országba migránsok.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik kilépne-e a genfi egyezményből, azt mondta, ez nem merült fel, betartanák a nemzetközi kötelezettségeket és egyezményeket.

Vona Gábort faggatták arról is, hogy bejelentette lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök. Jelezte, hogy már a múlt heti kijelentése után lemondásra szólították fel a román kormányfőt, ezért örülnek, hogy ez megtörtént. Úgy tűnik, Romániában a politikai tetteknek, mondatoknak van következményük – jegyezte meg.

Forrás: MTI, eloben.hu

Hasonló hírek

Csaknem 5800 magyar iskolakezdő kaphat ösztöndíjat

Edit

Hoppá! Megszereztük a beruházási listát, amely felrázza Magyarországot! Oszd meg, had tudják meg mások is!

Géza

Hétmillióan halnak meg évente a légszennyezettség miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------