Hirmagazin.eu
Külföld

Vlagyimir Cemah előzetes letartóztatását 60 nappal meghosszabbították Ukrajnában

Vlagyimir Cemah, a Donyecki Népköztársaság nyugalmazott, az ukrán titkosszolgálatok által elrabolt ezredesének a lánya közölte, hogy apja előzetes letartóztatását újabb 60 napra meghosszabbítják.

„Hívott az ügyvéd és közölte, hogy újabb 60 nappal meghosszabbítják előzetes letartóztatását. Mindent szép csöndben, újságírókat, minden zavaró tényezőt kizárva intéznek” – mondta el Marija Cemah a Novosztyi hírügynökségnek.

A fiatal nő elmondása szerint a tárgyalásra csütörtökön (azaz ma, augusztus 22-én) kerül sor. A megelőző tárgyalási fordulón megítélt előzetes letartóztatás határideje a jövő héten jár le.

„Annak az állításnak, hogy a papát fölveszik a kicserélendő foglyok listájára, nincs sok teteje: nem fogják fölvenni. Ukrajna minden elképzelhetőt és elképzelhetetlent el fog követni annak érdekében, hogy visszatartsák őt, és általa fedezzék bűneiket” – vélekedik Cemah lánya.

Megjegyzés: Darja Morozova, a Donyecki Népköztársaság ombudsmanja nemrégen azt mondta: ukrán részről hivatalosan azt közölték vele, hogy Vlagyimir Cemah neve is ott lesz majd az általuk cserére felajánlott foglyok listáján.

Háttérinformáció Csikós Sándor tollából:

Mivel a Hollandia által irányított, a maláj utasszállító katasztrófáját „kivizsgáló” bizottság, öt év hazudozásának, rágalmainak és ferdítéseinek dacára sem tudta rábizonyítani Oroszországra, hogy bármi köze lenne a gép lelövéséhez, ezért kerestek és Vlagyimir Cemah nyugalmazott légvédelmi ezredes személyében „találtak” is valakit, akiről úgy tudták, hogy 2014-ben a gép lelövéséhez közeli Sznyezsnoje város légvédelmének volt a parancsnoka, és akinek „minden valószínűség szerint” része volt a gép lelövésében, vagy aki – mint „értékes tanú” – majd vallomást tesz arról, amit a nyugati cselszövők öt éven keresztül sem tudtak bebizonyítani.

Az ukrán titkosszolgálat emberei (bizonyosan egyeztetve akciójukat a nyugati titkosszolgálatokkal – netán az ő utasításukra) így hát elrabolták és Kijevbe szállították Cemahot.Cemah ellen azzal a váddal rendelt el a kijevi bíróság 60 napig tartó előzetes letartóztatást, hogy az ezredes „törvénytelen fegyveres testület” tagja – ráadásul parancsnok.

Önmagában ezért nemigen szoktak elrabolni senkit. Azzal ellenben az áldozat hozzátartozói is kezdettől fogva tisztában vannak, hogy szeretettüket eszközként akarják felhasználni a lelőtt gép ügyében. Cemah ügyvédje felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, amit elutasítottak. A bíró azonban ott közölte: a hollandok által márciusban megindítani tervezett perben a foglyot – videón keresztül – tanúként fogják kihallgatni (a mostani állás szerint a vádlottak jelenléte nélkül megrendezendő – zárt –) tárgyaláson. Amely tárgyalás, ha tényleg zárt lesz, úgy senki sem fogja látni, hogy a fogoly milyen állapotban – megkínzottan, drogokkal úgy teletömve, és egyáltalán nem józan belátásból, egyáltalán nem önszántából nyöszörgi majd ki nagy nehezen mondandóját, hogy közben tán még maga sem fogja tudni, hogy mit beszél. (feltevés – szerk.)

A napokban jár le az előzetes letartóztatás ideje. Éppen a napokban, augusztus 22-én újabb két hónappal meghosszabbították a törvénytelenül elhurcolt ember előzetes letartóztatását. Az újabb két hónap pedig bizonyára már elég lesz, hogy Cemah ellen megszervezzék az eredeti vád szerinti büntetőpert, amiért legalább tíz évre ítélik. (A már bebörtönzött elítéltet már nem kell majd keresni, sehová sem tud elbújni.) A per végeztével az ügyvéd dolga megszűnik. Az immár jogerősen elítéltet pedig átszállítják majd egy olyan börtönbe, ahol megkezdődik „felkészítése” a márciusi perre. Tanúk nélkül olyan módszerekkel fogják rávenni – rákényszeríteni – a rabot, hogy valljon (vagy hajlandó legyen vallani azt, amit számára előírnak), amilyen módszerekkel csak akarják. A tét: márciusban – mint afféle van der Lubbénak – az addigra elgyötört, drogokkal elkábított Cemahnak azt kell majd „beismernie”, amit a nemzetközi „nyomozócsoport” öt év alatt sem volt képes bebizonyítani, vagyis hogy Oroszország lövette le a gépet.

Ennek veszélyével nyilván Moszkvában is tisztában voltak és vannak. Ezért – legalábbis rövid távon – Moszkvának is az az érdeke, hogy csituljon el a csatazaj a maláj Boeing körül, boruljon az egészre a feledés fátyla. És bizonyosan tartani fogja magát ehhez, feltéve, ha a másik fél nem borítja fel a kettejük közötti bizalmas megállapodást.

Moszkvában tehát megtalálták annak az eszközét, hogy Hollandia maga kérjen bizalmas találkozót miniszterelnöke, illetve Putyin elnök között. A találkozóra az osakai G-20 csúcstalálkozón került sor, ahol a holland miniszterelnök maga kérte: a megbeszélés tartalma maradjon kettejük titka. Vélhetően tudomásul vették ennek feltételeit. Melyek közül a legfontosabb: Hollandia leállítja magát rágalomkampányában. Még nem tudni, mi lesz a márciusra tervezett tárgyalás sorsa. Ám Darja Morozova, a Donyecki Népköztársaság ombudsmanja olyan értesülést kapott ukrán partnereitől, hogy a legközelebbi fogolycsere listájára Vlagyimir Cemah neve is fölkerül (hacsak addig el nem teszik láb alól – az ukránoktól, mint minden, ez az aljasság is kitelik. Vertek már agyon ukrán börtönben – történetesen egy orosz – foglyot, mielőtt annak a neve rákerülhetett volna a kicserélendők listájára.)

Forrás: https://dnr-pravda.ru/vladimiru-tsemahu-prodlili-na-ukraine-arest-na-60-dnej/

Hasonló hírek

A koronavírus-járvány miatti korlátozások csökkentik a légszennyezést – videó

Géza

Ez a drog ütött ki egyszerre 30 embert a nyílt utcán! – VIDEÓ

Mazsi

Kim Dzsongun: “Trump egy szenilis vénember..”

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------