Image default
Sport

Vízilabda: megvannak a magyar válogatottak ellenfelei

A nemzetközi szövetség elkészítette a csoportbeosztásokat a vízilabda világliga és az Európa Kupa selejtezőjére, amelyet együtt rendeznek meg.

A nőknél kilenc csapat jelentkezett az európai selejtezőre, és a magyarok a négyes csoportba kaptak besorolást a franciák, a hollandok és az olaszok mellé. A férfiaknál 14 együttes nevezett, a világkupa-győztes magyar válogatott Oroszországgal, Németországgal és Máltával játszik majd – íolvasható a magyar szövetség honlapján.

A csoportokban oda-vissza játszanak a felek, a nőknél három-három csapat jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, a férfiaknál a csoportok első két helyezettje kerül a sorozat nyolcas fináléjába. A két döntőből lehet kvalifikálni a világliga szuperdöntőjére, ahonnan a győztesek olimpiai kvótát szereznek.

Bíró Attila: mindenki tudja a dolgát

“A továbbjutásunk remélhetőleg nem lehet kérdéses, ugyanakkor az sem mindegy, hányadik helyen sikerül ezt kivívni, hiszen a csoportelsők azonnal a legjobb négybe jutnak az Európa Kupa hatos döntőjében – idézte a női válogatott szövetségi kapitányát a waterpolo.hu. A kísérleti fázisnak vége, megvan a keretünk, mindenki tudja a dolgát, ennek szellemében várjuk majd a mérkőzéseket.” – mondta Bíró Attila.

Märcz Tamás: reális az esély

A férficsapat szövetségi kapitánya azt mondta, örül, hogy tudják, kik lesznek az ellenfeleik és mikor játszanak, mert mindez kiszámítható tervezést jelent. “Az ellenfelek ismeretében azt kijelenthetjük,

reális az esélyünk, hogy a továbbjutó első két hely egyikén végezzünk,

de ezzel még véletlenül sem azt akarom mondani, hogy könnyű dolgunk lesz, sőt” – nyilatkozott a szakember. Hozzátette, minden bizonnyal folytatódik a trend, és a hazai mérkőzéseket valamelyik vidéki uszodában rendezik majd.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Magyar siker: Horváth Laura második lett a crossfit-világbajnokságon! Gratulálunk ehhez a kiamgasló sportteljesítményhez! Hirmagazin.eu

Géza

A leggyorsabb egy óra alatt átúszta a Balatont

Géza

Adományt gyűjtenek a balesetben megsérült magyar sportolónak

Mazsi