Hirmagazin.eu
Főoldal » Vízen lebegő napelem-farm
Technika, kommunikáció

Vízen lebegő napelem-farm

Európa legnagyobb lebegő napelem-farmja készen áll az indulásra. Egy víztározón építették föl, a Heathrow repülőtér közelében, a napsugarakat arra akarják használni, hogy energiával lássanak el egy víztisztító telepet.

 

Vízen lebegő napelem-farm

 

A farm, amely akkora, mint nyolc futballpálya, a tervek szerint 5,8 millió kilowattóra áramot termel évente.

A napelemek kitűnő energiaforrások, de itt nem elegendőek az önellátáshoz.

 A napelemek csak akkor termelnek áramot, ha süt a nap. A víztisztító áramigénye nem csökken nullára éjjel sem, például éjszaka is kell vizet szivattyúznunk. Tehát nem lehet napelemekkel kielégíteni az összes energiaigényt. Ez egy átfogó, sok elemből álló stratégia része – mondja Angus Berry, a Thames Water energiamenedzsere.

A több mint 23 ezer panel mindegyikét levegővel töltött elemek tartják, amelyek tutajszerűen kapcsolódnak egymáshoz. Búvárok 177 horgonyt helyeztek el a tartály alján. Vezetékekkel szállítják partra az energiát, a néhány kilométerre lévő víztisztító telephez.

 

 

A fenntartása olcsóbb, mert a napelemeket gazdaságosabban lehet működtetni vízen.

A napelemek és a vezetékek hidegen hatékonyabban működnek. Az egyik nagy előnye ezeknek a tartályban lebegő szerkezeteknek az, hogy lehűtjük a vezetékeket és a napelemeket. Ezzel a naperőmű is hatékonyabb, több áramot termel, mint ha egy mezőn építenék föl – magyarázza Nick Boyle, a Lightsource vezérigazgatója.

A napenergiával a víztisztító telep energiaigényének egyötödét lehet fedezni. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy olcsóbban jusson tiszta ivóvízhez mintegy 10 millió ember London körzetében és Délkelet-Angliában.

Forrás: euronews

 

Hasonló hírek

Magyarországon is elindult a Pokémon GO őrület

Edit

Ez fontos az e-vásárlóknak

info

Visszatért a híres oldal, ahol ingyen és letöltés nélkül lehet filmeket nézni

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------