Image default
Tudástár - minden érdekesség

Vízből kiemelkedő ufót üldöztek a brit vadászképek!

Több észak-ang­liai vá­ros­ban is kü­lö­nös, tá­voli rob­ba­ná­so­kat le­he­tett hal­lani a na­pok­ban. Az em­be­rek elő­ször ter­ror­tá­ma­dásra gya­na­kod­tak, de utóbb ki­de­rült, hogy “csak” a brit Ki­rá­lyi Lé­gi­erő va­dász­gé­pei ül­döz­tek egy azo­no­sí­tat­lan re­pülő tár­gyat a ten­ger fe­lett.

2016 május 2-án, ismeretlen eredetű robbanások hangjai  keltettek hatalmas riadalmat több észak-angliai városban is. Leeds, Harrogate és Doncaster lakosai szinte megrohamozták a közösségi médiát, hogy kiderítsék, hogy mi történt. Eleinte csak találgattak, többen terrortámadásra gyanakodtak, és egyre jobban kétségbe estek, hogy nem jutnak hírekhez…  Hamarosan azonban szivárogni kezdtek az információk a szemtanúktól és a névtelenségbe burkolódzó bennfentesektől is.

Vízből kiemelkedő ufót üldöztek a brit vadászképek! 3

Az RT.com beszámolója szerint a hangrobbanásokat a RAF szuperszónikus meghajtású vadászgépei okozták, miközben egy polgári repülőgépet próbáltak “elfogni”, amivel megszakadt a rádiókapcsolat.

Az esettel kapcsolatban kiszivárgott az orosz Védelmi Minisztérium egyik jelentése is, miszerint a két Eurofighter Typhoon vadászgép egy, a tengerből kiemelkedett azonosítatlan repülő tárgyat próbált elkapni a körzetben…

Vízből kiemelkedő ufót üldöztek a brit vadászképek!

Az eseményt követő 15 percben a brit kormány megtiltotta a médiának, hogy hírt adjon az esetről, majd kiadtak egy hivatalos közleményt:

“Newcastle repülőtér megerősítette, hogy az AFR1558-as járatát Párizsból, a Charles De Gaulle-ról elkísérték a Newcastle repülőtérre a RAF repülőgépei, amely elvesztette a kapcsolatot a légiirányítással. A repülőgép 22:23-kor biztonságosan landolt.”

Többen azonban kétkedésüknek adtak hangot, hiszen egy polgári repülőgép kíséretéhez nincs szükség hangsebesség feletti gyorsulásra, ami a hangrobbanásokat is okozta. 

Az orosz Védelmi Minisztérium jelentése azt állítja még, hogy minden Air France Airbus A320 repülőgép több kommunikációs rendszerrel is el van látva, amelyek szükséghelyzetben minden körülmények között tovább működnek, kivéve akkor, ha a gép lezuhan, vagy felrobban a levegőben. Így szerintük a hivatalos közlemény nem állja meg a helyét…

Állítólag a brit hadsereg és a NATO radarjai, illetveműholdak is észlelték a különös repülő szerkezetet Észak-Anglia partjainál felbukkanni. Azonnal útnak is indultak a Királyi Légierő vadászgépei. Több harci támadást is intéztek az ufó ellen, míg az végül megunta a macska-egér játékot, rákapcsolt és eltűnt a szemük elől. A gépek mozgását az alábbi radarképen is nyomon lehet követni:

Vízből kiemelkedő ufót üldöztek a brit vadászképek! 1

Ufóvadászok szerint az útvonal aligha tűnik normális légi kíséretnek egy utasszállító gép mellé. Ráadásul a titokzatos repülő tárgyat a földről is lefotózta valaki.

Vízből kiemelkedő ufót üldöztek a brit vadászképek! 2

Valahogy nem igazán hasonlít egy repülőgépre… De vajon akkor mi lehetett?

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Azonosítatlan tárgy repült át a The Walking Dead sorozat forgatásán – VIDEÓ

Mazsi

Páratlan régészeti felfedezés – 400 éve elsüllyedt hajó roncsait találták meg Portugáliában (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Meghalt a világ legöregebb pókja

Géza