Hirmagazin.eu
Főoldal » Vita zajlik a szemétszállító cég gazdálkodásáról
Belföldi hírek

Vita zajlik a szemétszállító cég gazdálkodásáról

Egyelőre nem világos, hogy kié az a több mint 30 millió forintért vásárolt autóbusz, amit a szemétszolgáltatást felfüggesztő Pest megyei cég telephelyén láttak, és ami előtt a vállalkozás egyik vezetője, Gémesi György is fotózkodott.

Sajtóhírek szerint a pénzhiányra panaszkodó Zöld Híd Kft. tulajdona, akik azonban az M1 kérdésére csak egy fotót küldtek, amin egy másik busz látható.

„Hulladékszállításra nem, de autóbuszra még futotta Gémesi Györgyéknek” – erről írt cikket a Magyar Idők. A portál szerint miközben a 116 településen hulladékszállítást végző Zöld Híd Kft. pénzügyi nehézségekre hivatkozva felfüggesztette a szolgáltatását, a Gémesi György vezette tulajdonosi társulás közel 32 millió forintért vásárolt egy buszt.

A lap úgy tudja, az ötven férőhelyes jármű már meg is tette első útját. Gémesi György amatőr színtársulatát fuvarozta egy csallóközi előadásra. Az indulás előtt Gödöllő polgármestere fotót is közzétett közösségi oldalán, háttérben a szürke busszal.

Közbeszerzési eljárásban vásárolták

Ugyanez a jármű állt ott a Zöld Híd Kft. telephelyén is. A Magyar Idők információi szerint a busz nem sokkal azután érkezett meg, hogy a cég október 26-án bejelentette, határozatlan időre felfüggesztik a hulladékszállítást. A lap értesülései szerint a 32 millió forintos használt buszt közbeszerzési eljárásban vásárolták meg, az árát kifizették, de az átírása még folyamatban van.

A cég ügyvezető tisztségéről azóta már lemondott Gyenes Szilárd akkor egy interjúban leromlott járművekről beszélt, illetve arról, hogy a válsághelyzethez a végletes pénzhiány vezetett. A hulladékszállítást végül a katasztrófavédelemnek kellett átvennie.

Többen is Gémesi Györgyöt vonják felelősségre

Gémesi György az elégtelen mértékű állami támogatással indokolta az általa vezetett cég működésképtelenné válását, miközben a többi települési vezető közül többen is az ő személyes felelősségét firtatták. Gödöllő polgármestere végül bejelentette, távozik a Zöld Híd vezetőségéből, de csak a vizsgálatok lezárulása után hajlandó átadni a helyét.

A busz újabb bizonyíték?

A térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, két hete várják a választ arra, hogy hova lett az az összeg a Zöld Híd rendszeréből, amelyet szemétszállításra kaptak az államtól és az önkormányzatoktól. Vécsey László hozzátette, Gémesi Györgyék buszvásárlása egy újabb bizonyíték lehet arra, hogy felélték a működtetésükre kapott pénzt.

Az M1 kereste a Zöld Híd Kft.-t is az üggyel kapcsolatban. Szerették volna megtudni, hogy mire használják a Gémesi György mögött látható autóbuszt, illetve azt is, hogy miért volt a járműre szükség, miközben pénzhiány miatt felfüggesztették a hulladékszállítást. A kérdésekre azonban érdemi válasz nem érkezett, helyette küldtek egy fotót egy másik buszról, ami előtt kisgyerekek állnak. Gémesi Györgyöt is keresték telefonon, ő azonban elzárkózott a nyilatkozattól.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Ki számítson most behívóra?

Edit

Tovább csökkent az államadósság

Géza

Értékes leleteket rejt a pécsi Dóm tér

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------