Hirmagazin.eu
Főoldal » Visszatükröznék a Nap sugarait, azaz, a mi részünkre megszűnne a napsütés – ezzel kísérleteznek a kutatók, hogy csökkentsék a klímaváltozás negatív hatásait..
Tudástár - minden érdekesség

Visszatükröznék a Nap sugarait, azaz, a mi részünkre megszűnne a napsütés – ezzel kísérleteznek a kutatók, hogy csökkentsék a klímaváltozás negatív hatásait..

Elméletben jól fest az ötlet, ám a valóságban elég sok minden félremehet.

Egy népszerű tudományos elmélet szerint, a globális felmelegedés elleni küzdelem egyik eszköze lehet kis részecskék szétszórása a sztratoszférába, amelyek visszatükrözik a Nap sugarait. Csakhogy a szakértők még tudják, pontosan milyen kockázatai lennének egy ilyen beavatkozásnak, illetve azt, hogy pontosan miként működne a módszer – ezutóbbi aggasztja leginkább a kutatókat.

A projektet a Harvard Egyetem vezeti, tervek szerint meteorológiai léggömbökkel juttatták volna fel a nap sugarait visszaverő részecskéket, hogy megvizsgálják a módszer hatását. A kísérletet az év második felében tervezték véghez vinni Svédország felett, ám az egyetem egyik tanácsadó bizottsága azt javasolta, inkább fújják le az akciót.

A javaslat szerint a kutatóknak először vizsgálják meg a kísérlethez használt eszközöket, illetve szondáztassák meg a svéd közvéleményt is tervükről.

“Függetlenül attól, hogy a kísérlet megvalósul, egy ilyen geotechnikai kutatás esetében fontos a párbeszéd mind a tudományos közösségen belül, mind a társadalom egészével” – olvasható a tanács közleményében, amely jelenleg azon dolgozik, hogy kapcsolatba lépjen és felmérje a svéd nyilvánosság véleményét a megosztó kísérlettel kapcsolatban.

A Nap kitakarását vizsgáló projekt várhatóan 2022-re fog tolódni.

Futurism

Hasonló hírek

Ötven éve nyílt meg a pokol lángoló kapuja..

Géza

Hatalmas bejelentést tettek a tudósok: hátborzongató, mit találtak az útépítésen

Mazsi

Megáll az ész: Megtalálták az idegen lények titkos átjáróját – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!