Főoldal » Visszatérhetnek Budapesten a Demszky- és a Gyurcsány-időszak szereplői – videó
Életmód hírek

Visszatérhetnek Budapesten a Demszky- és a Gyurcsány-időszak szereplői – videó

A végső határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem az eredménnyel kapcsolatban, így jogerős lett a vasárnapi főpolgármester-választás eredménye.

Sajtóhírek szerint a háttértárgyalásokon kezd összeállni Karácsony Gergely csapata, és a 2010 előtti korszak, vagyis a Gyurcsány-kormány és a Demszky Gábor-féle városvezetés ismert szereplői térhetnek vissza. A DK-s Gy. Németh Erzsébet sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta a híreket – közölte az M1 Híradója.

Demszky Gábor, volt SZDSZ-es politikus 1990 és 2010 között vezette Budapestet. Főpolgármestersége alatt robbant ki például a Combino-botrány, miután kiderült, hogy a főváros mintegy negyvenmilliárd forintból vásárolt olyan új villamosokat, amelyeknek többsége az üzembe helyezés után szinte azonnal elromlott. Demszky Gábor

legfontosabb ígérete a 4-es metró megépítése volt.

Az átadás bő tíz évet csúszott, az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint 167 milliárd forintos kár keletkezett. Vezetése alatt robbantak ki a balliberális oldal legnagyobb korrupciós ügyei: a BKV vezetőinek sokmilliós végkielégítéseiről és a nokiás dobozokba rejtett csúszópénzekről szóló botrányok.

Demszky eltűnt a politikából 2010 után

Demszky Gábor eltűnt 2010 után a politikából, nyolc évvel később, a tavalyi országgyűlési választáskor került egy időre a figyelem középpontjába. Az egyik szavazókörnél az Echo TV stábját először lökdösni, majd szidalmazni kezdte. Egyik társa kosárral hadonászva próbálta megállítani a forgatást, végül Demszky Gábor egy palack vízzel akarta lelocsolni a sajtó munkatársait.

Demszky Gábor most visszatérhet.

Karácsony Gergely megválasztásának másnapján Demszky a Klubrádiónak nyilatkozva látta el tanácsokkal az újdonsült főpolgármestert. Például, hogy Karácsony Gergelynek külföldi pénzintézeteken keresztül kellene pénzt szereznie a budapesti fejlesztésekhez.

Demszky Gábor arról is beszélt, hogy bízva Karácsony Gergely és az ellenzék budapesti győzelmében, egy nemzetközi díjátadón már váltott is néhány szót a budapesti ügyekről a balliberálisok egyik európai vezérével, Frans Timmermansszal.

Karácsony Gergely főjegyzőjének személye is szóba került

Lamperth Mónika még a Magyar Szocialista Munkáspártban kezdte politikai pályafutását, később évekig az MSZP országgyűlési képviselője volt, majd a Gyurcsány Ferenc vezette kormány belügyminisztere lett, és több minisztériumot is vezetett a baloldali kormányok idején. 2014 óta a XV. kerület polgármesteri hivatalának jegyzője volt.

Sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy ő lesz az újdonsült ellenzéki főpolgármester, Karácsony Gergely főjegyzője.

Fontos szerepe lehet a DK-s Gy. Németh Erzsébetnek is.

A politikus 1993-ban lépett be az MSZP-be, a Fővárosi Közgyűlésben évekig szocialista színekben politizált, idén Gyurcsány Ferenc pártjának jelöltjeként indult a választáson. Sajtóhírek szerint Gy. Németh Erzsébet lehet Karácsony Gergely helyettese.

Nem cáfolta a híreket

A DK-s politikus pénteken sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a sajtóhíreket. Gy. Németh Erzsébet azt mondta, a személyi kérdésekről egyelőre még egyeztetnek.

Habár a Karácsony Gergely vezette Párbeszéd sajtóosztálya cáfolta a sajtóhíreket, a főjegyzői pozíció lehetséges betöltője, Lamperth Mónika Facebookon jelentette be, otthagyja jelenlegi munkáját a XV. kerületben, mert – mint fogalmazott – „új kihívások várnak rá”.

Címlapfotó: ps

M1

Hasonló hírek

Nem gondolta, hogy lehet még gyereke: 60 évesen lesz apa az Edda gitárosa

Géza

Harmincas anyukákhoz

Edit

Napi 10 perc kell ahhoz, hogy erős legyen a kapcsolat – A kutatás szerint két szokás kell a boldogsághoz

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------