Hirmagazin.eu
Főoldal » Visszatér Lázár János a kormányba?
Életmód hírek

Visszatér Lázár János a kormányba?

A HVG több forrása szerint Lázár János volt kancelláriaminiszter lehet Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter utóda.

Csere az EMMI élén?

hetilap felveti a kérdést a híresztelések kapcsán, hogy politikusi öngyilkosság vagy ügyes taktikai húzás lenne, ha Lázár János visszatérne a politika első vonalába?

A hetilap holnap megjelenő számában azt írja, hogy értesüléseik szerint Lázár János az Emberi Erőforrások Minisztériumának élére kerülhet.

Múlt héten a Népszava már arról írt, hogy kormányülést tartanak, ahol előkerül Kásler Miklós jövője, egyesek szerint már csak hetek, napok kérdése a miniszter menesztése.

Ezt még aznap cáfolta az EMMI. A tárca szerint minden valóságalapot nélkülöz a Népszavának az az állítása, mely szerint “korlátozták a humántárca számláit”. A tárca szerint múlt héten nem is volt kormányülés, így nem is tárgyalhattak a minisztérium szervezeti és személyi kérdéseiről. “Tehát nincs kormányülés, nincs “korlátozás”, nincs “pánikszerű pénzköltés” és nincsenek “személyi kérdések” sem.
Van azonban félrevezetés a lap által” – hangoztatta az EMMI múlt szerdai közleményében.

A Népszava cikkének megjelenése után nem sokkal az ATV azt írta, hogy a 2020-as költségvetésben 500 millió forintos támogatással Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítványt hoz létre a kormány és a portál kormányközeli forrásai azt állítják: ez lehet a “jutalma”, ha majd egyszer Kásler Miklósnak le kell tennie a miniszteri stallumot. A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely az ATV kérdésére, hogy Kásler Miklós EMMI-miniszter a helyén marad-e, vagy távoznia kell, tréfálkozva annyit mondott: “És én is a helyemen maradok, úgy tudom, egyelőre.”

Miért épp Lázár János?

Lázár János jelenleg többek között a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosi feladatokat látja el, tavaly augusztusban nevezte ki erre a pozícióra Orbán Viktor miniszterelnök.

Tavaly nagyot szóló javaslattal állt elő Lázár János:

2018.10.18 11:58Lázár János bejelentette: a 2020 után születetteknek megtiltják a dohányzást

2018.10.30 14:02Lázár beleáll Orbánnal szemben is: jönnek a dohányzásellenes javaslatai

A Miniszterelnökséget korábban vezető miniszter korábban többször is megnyilvánult az egészségügyről. Tavaly év elején úgy nyilatkozott, hogy szerinte az egyik legfontosabb probléma az egészségügyben, hogy az emberek nem járnak el az ingyenes szűrővizsgálatokra. Ennek kapcsán ösztönzőket bevezetését említette a munkaadók és munkavállalók járuléka esetében, hogy az emberek elmenjenek a szűrésekre. Akkor azt is mondta, hogy az átlagos orvosfizetést 1,5-2 millió forintra kell emelni. Akkor azt is hozzátette, hogy a legjobb ápolóknak 500-600 ezer forintot kellene keresniük. Fontos feladatként említette továbbá a a kórházi fekvőbeteg ellátás színvonalának javítását, az úgynevezett hotelszolgáltatás újjászervezését.

portfolio

Hasonló hírek

Elvenné a főváros az ingyen parkolás jogát

Géza

Így lehet divatos karácsonyfád! VIDEÓ

Edit

A 80-as évek óta, megunhatatlan ez a szett

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------