Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Visszaköltözött a horrorházba a bőnyi rendőrgyilkos felesége

Bőny — Csomagküldő autó fékezett egy bőnyi ház előtt a Szabadság utcában: míg a sofőr a raktérben pakolt, az ingatlan lakója, egy idős asszony lépett ki a kapun: a rendőrgyilkosságért életfogytiglanira ítélt Győrkös István felesége.

2016 októberében egy házkutatás során itt kapott végzetes lövést Pálvölgyi Péter őrnagy. Három évig tartó bírósági per után Győrkös Istvánt 2019-ben jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték.

Mindenki ezt olvassa most!

Győrkösék háza a tragikus eset után nem volt hatósági zár alatt, ám a felesége elköltözött onnan. Az asszony a lövöldözést követően kétszer is szívinfarktust kapott, kórházban ápolták, majd a családtagjainál élt. A 79 éves Panni néni azonban nemrégiben hazaköltözött. A hatalmasra nőtt fenyők eltakarják az épületet, a kapuban – vélhetően járványvédelmi intézkedésként – nejlonzacskó takarja a csengőt. Az ajtó zárva, s hiába csengettünk, senki sem fogadott minket.

A kertkapun át a lakásba jutó rendőrt az előszobában érte a végzetes fejlövés.A kertkapun át a lakásba jutó rendőrt az előszobában érte a végzetes fejlövés.

– Pedig valóban hazaköltözött az asszony, többször láttam én is, bár elég zárkózott – mondta lapunknak egy utcabeli. Szülei után érdeklődve kerestük Győrkösék fiát, aki önkormányzati képviselő Bőnyben, de nem kívánt nyilatkozni.

Eközben a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága végrehajtást kért Győrkös Istvánra, a bűnügyi költség jogcímen fennálló 8 580 179 forint és járulékai behajtására. Ennek részeként a Veszprém Megyei Kormányhivatal agrárügyi főosztály földművelésügyi osztálya árverést tűzött ki április 21-re a tapolcai földhivatalban. Elárverezik azt a badacsonytördemici külterületi szőlőt, amelynek negyedrészben tulajdonosa a fegyházbüntetését töltő adós. A 338,5 négyzetméternyi ingatlanrész a becslés szerint 169 250 forintot ér.

Pálvölgyi Péter házkutatásra érkezett Győrköshöz, aki végzett a rendőrrel. /Fotó: Police.hu

Pálvölgyi Péter házkutatásra érkezett Győrköshöz, aki végzett a rendőrrel. /Fotó: Police.hu

Győrkös védője tavaly indítványozta, hogy rendeljenek el perújítási nyomozást, ennek keretében az áldozat holttestének exhumálását, igazságügyi orvos, fizikus, vegyész és fegyverszakértői vélemény beszerzését, kutassák fel a túsztárgyaló és a terhelt között folytatott beszélgetés hangfelvételét. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a védelem indítványában az alapeljárásban tett korábbi bizonyítási indítványait ismételte, ami nem ok a perújításra.

Aligha hagyja el a börtönt

Győrkös – feltételesen – legkorábban 2041-ben szabadulhatna, 101 éves korában. Jó eséllyel ez azt jelenti, hogy a hátralévő életét már rácsok mögött tölti. Úgy tudjuk, Győrkös a sátoraljaújhelyi börtön magáncellájában tölti a büntetését, és könyvben szeretné megírni a tragikus lövöldözés történetét.

Nem tudni, mint lehetne írni egy szándékos gyilkosságról..

Györkös a házkutatást vezető, a vádlottnál lévő fegyvert észlelő, a lövések elől kitérni próbáló, a gépkarabély csőtorkolatától 30-80 cm közötti távolságra lévő rendőr alezredesre három lövésből álló sorozatot adott le, amely lövések közül az egyik a rendőrt – a fején eltalálva – megölte.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A Dunába vetette magát egy ember a Lánchídról

Géza

Két helyszín, két halálos áldozat – két embert gázolt halálra vonat Budapesten tegnap este

Géza

Szíreket, irakiakat és afgánokat fogtak el Gyulánál

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------