Hirmagazin.eu
Főoldal » Virológus: Nem lesz negyedik hullám Magyarországon..
Egészség - betegség

Virológus: Nem lesz negyedik hullám Magyarországon..

Rusvai Miklós szerint, ha a szennyvízadatok kedvezőek lesznek, akkor április közepén jöhet egy könnyítés.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jogosan mondja, hogy lehet negyedik hullám, de ezt elkerülhetik azok az országok, ahol megfelelő lesz addigra az átoltottság – nyilatkozta az ATV Híradójának Rusvai Miklós. A virológus szerint

ha a szennyvízadatok kedvezőek lesznek, akkor két-három hét múlva, április közepén jöhet egy könnyítés. Teljes nyitásra ugyanakkor leghamarabb május végén vagy júniusban van esély szerinte.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs tájékoztatóján egyébként azt mondta, hogy országos szinten ugyan stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, de néhány településen emelkedik.

A víruskutató azt reméli, júniusban az üzletek, rendezvények, meccsek látogathatóak lesznek, és közterületen nem kell majd maszkot viselni – Rusvai ezeket nevezi nyitásnak. Ebben szerinte az időjárás is segíteni fog, az átoltottság növekedésével pedig a járványügyi mutatók – a lélegeztetőgépen lévők, elhunytak és kórházban ápoltak száma is – a szeptemberi szintre csökkenhetnek vissza.

Rusvai Miklós közölte: most vagyunk a járvány csúcsán, így a kedd és a szerda is kritikus lesz, mert ekkorra ugranak meg a kedvezőtlen adatok a hétvégén nem dolgozó laborok miatt. Ilyenkor a hétvégi vizsgálatok eredményei is hozzáadódnak a számokhoz.

A szakember úgy véli, ha a harmadik hullám májusban valóban véget ér, akkor ezzel a vírustípussal nincs több gondunk. “Ha nem jelenik meg egy radikálisan új mutáns, akkor szerintem Magyarországon harmadik hullám után negyedik hullámmal nem kell számolni” – mondta.

hvg

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Húsvét előtt aktuális lehet: mivel helyettesíthető a tojás?

info

Megtörténik az első fejátültetés 2017-ben – VIDEÓ

Mazsi

MegFEJtés a fejfájásra – a fejfájások biológiai háttere (biologika, ujmedicina)

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!