Hirmagazin.eu
Főoldal » Virágzik az e-kereskedelem, felgyorsult a nethasználat Magyarországon!
Technika, kommunikáció

Virágzik az e-kereskedelem, felgyorsult a nethasználat Magyarországon!

Nagyon úgy tűnik, hogy a koronavírus nincs hatással a hazai online szektorra. Az e-kereskedelmi tevékenység évről-évre ugrásszerűen nő és a friss Digital2020 jelentés szerint az internet-és mobilhasználat is gyorsuló tendenciát mutat.

Mindezek mellett a magyarok nagymértékben fogyasztanak social-media tartalmakat is. Csak januárban 6 millióan keresték fel az ismert közösségi média felületeket. Jelenleg ez a szám tovább gyarapodhat – magyarázza Evenich András SEO és marketing szakértő.

Az internetes kereskedelem magában foglalja a termékek és szolgáltatások a világhálón történő adás-vételét, amely online fizetőeszközök (SimplePay, Barion, PayPal..stb.) vagy átutalás segítségével történik. Mindegyik pénzügyi megoldás hatékony, az átutalás belföldön azonnal teljesül, nem kell órákat vagy napokat várni.

A koronavírus előtti időszakban az e-kereskedelem igen jelentős volt, ha az online tortát vizsgáljuk, jelenleg pedig robbanásszerű emelkedést mutat. 2020 elején leginkább háztartási cikkeket vagy mobiltelefonokat vásároltunk. Az Extrém Digital korábban is jelentős forgalmat bonyolított le, jelenleg pedig rohamtempóban megy a biznisz.

A válság kitörése óta beindult az online éttermi üzlet is. Hazánk polgárai – ha lehetőségük van rá – nagyon jól betartják a „maradjotthon” rendeletet. Ugyanakkor az éttermek nem zártak be, sőt pont ezért óriásit nőtt a forgalmuk, munkatársat pedig nem rúgtak ki, hanem átszervezték a feladatokat. A vírus előtt a futárcégek és éttermek lightosan toboroztak kollégákat. A járvány megjelenése után, viszont mindenki ilyen irányban szeretett volna újratervezni. A Netpincér nemrég csak és kizárólag egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkezőket vett fel vagy kiszervezi a feladatokat. Ezzel szemben más iparágak pedig a túlélésért küzdenek!

Pörög az online-világ

Az éttermek mellett, aki csak teheti a világhálóra „költözik” és próbál újra-és előretervezni. Mindezek mellett a kártékony cégek vagy kamuvállalkozások is megjelentek. Negatív példa a hatástalan fertőtlenítőszereket árusító webshopok. Nagyon körültekintően kell tehát vásárolni és vagy böngészni a gyarapodó kínálat mellett. Evenich András, a kulcsszó marketing szakértője szerint a netes világ korábban sem volt veszélytelen. A felhasználóknak egyre inkább a hiteles boltokban vagy piactereken kell shoppingolnia.

A fentebb említett Digital2020 felmérés szerint a hazai internethasználat idén januárig 19 ezerrel nőtt, ez a szám a későbbiekben további erősödést eredményezhet. Fejlődő tendenciát mutat továbbá a mobilkapcsolatok száma is. Amely – a tanulmány szerint – a magyar lakosság teljes népességének a 120%-át mutatja. A 3 és 5G hálózatokon töltött használati idő csaknem 76%-os, annak ellenére, hogy az 5G még nem rendelkezik teljes lefedettséggel és nem mindegyik szolgáltatónál érhető el. Ugyanakkor a 4G hasít rendesen. Ez abból is következik, hogy az e-kereskedelem bármilyen eszközön végezhető, csak legyen rajta wi-fi vagy mobilnet. – teszi hozzá a szakértő.

Facebook az élen

Magyarországon a közösségi média szóra leginkább a Facebook ugrik be. A képzeletbeli rangsort a YouTube követi. A Digital2020 januári felmérést elemezve meglepő, hogy a Facebook-jelenlét: kedvelések száma, megosztások vagy az üzenetküldés, leginkább a hölgyek körében népszerű. Posztolások tekintetében 15 férfi mellé 26 nő jut. Ebből egyértelmű, hogy az e-kereskedelmi tevékenység során a célközönség a női vásárlók.

Nagyon sok webshop kifejezetten rájuk épül. Olyan ez, mikor színházba a férfiak csak kísérőnek mennek el, a nők pedig élvezik az adott darabot. Nem véletlen, hogy a jelenlegi Facebook-os színházi közvetítések is a hölgyek körében aratnak sikereket. Evenich András szerint, itt van még kiaknázatlan lehetőség és folyamatosan fejleszteni kell a szolgáltatásokat. Igaz egy online közvetítés nem adhatja vissza a klasszikus színházi életérzést!

Az e-kereskedelem tehát dübörög és ez a fejlődés a jövőben sem lassulhat. Aki ilyen vállalkozásban látja az újratervezést vagy az üzleti potenciált, törekedjen az egyediségre és a hatékonyságra. Mindezek mellett kövesse a trendeket és új lehetőséget is!

Hasonló hírek

Ha kék halált hal a Windows 10

Edit

Súlyos károkat okoznak a kibertámadások

Géza

Világelsők között a magyar hackerek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!