Image default
Programinfó

Villámcsődület és rekordkísérlet is lesz a tánc világnapján

Ma van a Tánc Világnapja. A Művészetek Palotája előtti téren bárki csatlakozhat ahhoz a flashmobhoz, ahol színes tü-tü szoknyákban lehet táncolni. A részletekről Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója beszélt.

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”. A Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége már hosszú évek óta gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén.

“Ez az ünnep különösen fontos számunkra – mondta Ertl Péter, hozzátéve, hogy a”Tánc Világnapja” fókuszba helyezi a táncművészetünket, ilyenkor beszélgethetünk a táncosainkról, művészeinkről, alkotóinkról, táncegyütteseinkről”.

Ertl Péter kifejtette, hogy a vasárnap esti gálaesten az előző év Táncszövetség által díjazott művészei lépnek fel, köszöntve a friss, idei díjazottakat.

Hozzátette, hogy vasárnap délelőtt a Pas De Bridge elnevezésű flashmobra várják az érdelődőket, amely a Góbi Rita Társulat közreműködésével valósul meg.

“Bárki csatlakozhat, alkalmat teremtünk, hogy kicsit táncoljanak a fiatalok, és dolly (tütü) szoknyákkal tesszük még látványosabbá az eseményt.

Ebben az évben a Nemzeti Színház, és a MUPA előtti téren valósul meg ez a flashmob, ahol reményeink szerint közel 100 fiatal fog táncolni”

– mesélte, hozzátéve, hogy már nagyon várják az új Nemzeti Táncszínház elkészültét. “Az építkezés ütemesen zajlik, a tervek hétről hétre valósággá válnak. A következő évadban, tehát 2018-19-es színházi évadban vehetjük birtokba az épületet” – mesélte Ertl Péter.

Hasonló hírek

Programok, rendezvények Budapesten a hosszú hétvégén + koncert április 2-án

Géza

Telekom VOLT Fesztivál: részletes program

Edit

Több mint negyven együttes a Csörge-tavi rockfesztiválon

info