Főoldal » Világszenzáció lesz! Sérülésmentes sportpadlót fejleszt a magyar építőipari gyártó
Magyar találmányok

Világszenzáció lesz! Sérülésmentes sportpadlót fejleszt a magyar építőipari gyártó

A Graboplast milliárdos beruházással megalapozott új terméke nem üti meg a sportolót, és optimális tapadást biztosít.

Graboplast Zrt. a cég közel egymilliárd forintból egészségvédő sportpadló kifejlesztését kezdi el a győri üzemében. A cég közleményéből kiderült, a fejlesztésre mintegy félmilliárd forint európai uniós támogatást kapott a magyar tulajdonú építőipari gyártó.

A termék a gyermekek egészségvédelmét helyezi előtérbe. A sportpadló struktúrája és felületi kialakítása ugyanis olyan csúszási-tapadási viszonyt biztosít, ami a sérülésmentes használatot és az ízületek védelmét szolgálja.

A funkció lényege, hogy

a padló kis erőhatás esetén is képes energiát elnyelni, vagyis nem üti meg a sportolót.

Az innováció másik újdonsága egy olyan poliuretán felület, amely egyrészt optimális tapadást biztosít a sokrétű sporttevékenységhez, másrészt könnyen tisztán tartható és tartós.

Az elképzelések szerint a padló gyártása 2020-tól indulna, s amennyiben az eljárás sikeres lesz, a vállalat tervei szerint a többi termékükön is alkalmazni fogják az eljárást.

Komoly növekedési pályán a vállalat

A győri székhelyű,  padlóburkolatokat gyártó társaság közleményéből az is kiderült, a 2017-ben négy százalékkal, közel 19 milliárd forintra növelte árbevételét 2016-hoz képest. A vállalat éves EBITDA-ja (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) több mint 1,7 milliárd forint volt 2017-ben, ami nyolc százalékos növekedés .

A közel 650 munkavállalót alkalmazó cég a lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt Győrben és Tatabányán, illetve parkettát készít Kecskeméten. Idén mintegy 750 millió forintnyi beruházást terveznek, köztük a tatabányai gyárban bevezetik a felületnemesítő beruházásukat.

Forrás: magyarepitok.hu

Hasonló hírek

Az újkor forradalmasító ötlete – 130 éves magyar találmány: a transzformátor

Géza

Zseniális magyar találmány: tollból is építhetik a jövő házait

Edit

Szemet vetettek a japánok a magyar technológiára

Mazsi