Image default
Belföldi hírek

Vigyázz, itt az új átverés! Így védekezhetsz ellene

Hi­he­tet­len, hon­nan van ennyi ener­gi­á­juk az adat­ha­lá­szok­nak! Egy biz­tos, ki­fogy­ha­tat­la­nok az öt­le­tek­ből, ha mások pén­zé­nek meg­szer­zé­sé­ről van szó. Íme a friss csa­lás­so­ro­zat rész­le­tei!

Az E.on nevében küldenek levelet az adathalászok. Az e-mailek nagyon hasonlítanak a cég elektronikus értesítőihez. Alacsony összeg átutalását kérik az emberektől…

Az E.on  közleményében hívta fel a figyelmet: több bejelentést kaptak ezekről a  visszaélési kísérletekről.

A gázszolgáltató arra kéri ügyfeleit, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során. Az ismeretlen elkövetők által küldött e-mailek a megtévesztésig hasonlítanak az E.on ügyfélszolgálata által kiküldött számlaértesítőkre. A csalók az E.on logójával visszaélve próbálnak kisebb összegeket kicsalni ügyfelektől.

Vigyázz, itt az új átverés! Így védekezhetsz ellene
illusztráció

Az e-mailben szereplő linkek közül egyedül a fizetés indítására megadott link vezet a csalók fizetési felületére, amely szintén a megtévesztésig hasonlít az E.on felületére, illetve az OTP Simple Pay fizetési felületére – jelezte az energiavállalat.

Az E.on megteszi a szükséges jogi lépéseket, ügyfeleit pedig kéri, hogy alaposan ellenőrizzék az e-maileket, amelyeket E.on-osnak látszó feladótól kapnak.

Csak akkor indítsák el a fizetési felület segítségével az átutalást, ha teljesen biztosan meggyőződtek arról, hogy a valódi E.on-os e-portálon, illetve a valódi Simple Pay felületen tartózkodnak!

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Hétfő: Meleg idő lesz, de délután felhők érkeznek

Géza

Megváltozott a migránsok útvonala Európa felé! .. És miért? .. Mert technikailag sokkal jobban felszereltek, mint sok magyar ember! (A cikk videót taralmaz) Oszd meg!

Géza

Néhány tanulság

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------