Hirmagazin.eu
Főoldal » Vigyázz, itt az új átverés! Így védekezhetsz ellene
Belföldi hírek

Vigyázz, itt az új átverés! Így védekezhetsz ellene

Hi­he­tet­len, hon­nan van ennyi ener­gi­á­juk az adat­ha­lá­szok­nak! Egy biz­tos, ki­fogy­ha­tat­la­nok az öt­le­tek­ből, ha mások pén­zé­nek meg­szer­zé­sé­ről van szó. Íme a friss csa­lás­so­ro­zat rész­le­tei!

Az E.on nevében küldenek levelet az adathalászok. Az e-mailek nagyon hasonlítanak a cég elektronikus értesítőihez. Alacsony összeg átutalását kérik az emberektől…

Az E.on  közleményében hívta fel a figyelmet: több bejelentést kaptak ezekről a  visszaélési kísérletekről.

A gázszolgáltató arra kéri ügyfeleit, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során. Az ismeretlen elkövetők által küldött e-mailek a megtévesztésig hasonlítanak az E.on ügyfélszolgálata által kiküldött számlaértesítőkre. A csalók az E.on logójával visszaélve próbálnak kisebb összegeket kicsalni ügyfelektől.

Vigyázz, itt az új átverés! Így védekezhetsz ellene
illusztráció

Az e-mailben szereplő linkek közül egyedül a fizetés indítására megadott link vezet a csalók fizetési felületére, amely szintén a megtévesztésig hasonlít az E.on felületére, illetve az OTP Simple Pay fizetési felületére – jelezte az energiavállalat.

Az E.on megteszi a szükséges jogi lépéseket, ügyfeleit pedig kéri, hogy alaposan ellenőrizzék az e-maileket, amelyeket E.on-osnak látszó feladótól kapnak.

Csak akkor indítsák el a fizetési felület segítségével az átutalást, ha teljesen biztosan meggyőződtek arról, hogy a valódi E.on-os e-portálon, illetve a valódi Simple Pay felületen tartózkodnak!

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Megkezdődött a kampányidőszak

Géza

Két aranyat nem hozhattak.. Bravúr a motoros rendőrök Európa Bajnokságán! Gratulálunk a kimagasló teljesítményért! Hirmagazin.eu

Géza

Novák: Soha ennyi segítséget nem kaptak a családok és a fiatalok

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------