Hirmagazin.eu
Főoldal » Vigyázz, ha vásárolsz! Ezekkel a trükkökkel fosztanak ki az üzletek
Életmód hírek

Vigyázz, ha vásárolsz! Ezekkel a trükkökkel fosztanak ki az üzletek

Ren­ge­teg pszi­cho­ló­giai mód­szer lé­te­zik, ami­vel az áru­há­zak be­fo­lyá­solni tud­ják a vá­sár­lók tu­dat­alat­ti­ját. Össze­gyűj­töt­tük a leg­jel­lem­zőb­be­ket!

Jó, ha tudod. hogy amikor nem konkrét szándékkal térsz be egy üzletbe, nagy esély van rá, hogy a vásárlói döntést befolyásolni igyekvő szakemberek karmai közé kerülsz. Biztosan megfigyelted már, hogy az elmúlt időszakban sok üzletláncban egyből a bejárathoz tették a zöldségespultot, de talán az is feltűnt, hogy a drágább, minőségibb termékek épp szemmagasságban vannak.

Vajon mindez véletlen, vagy tudatos trükközés?

Vigyázz, ha vásárolsz! Ezekkel a trükkökkel fosztanak ki az üzletek
Nem véletlen, hogy mi hol van…

Természetesen minden egyes apróság, így a színek, a hőmérséklet, még a zene is tudatos döntés: marketingesek és pszichológusok hosszas kutatásai alapján befolyásolják az áruházak a vásárlókat, hogy minél több pénzt költsenek a boltokban.

1. Túl nagy a bevásárlókocsi? Dehogy!

Volt már olyan, hogy nem fért el az áru a bevásárlókocsiban? Esetleg láttál már olyat, hogy valaki két kosarat tol a boltban? Nem véletlen, hogy nem: a bevásárlókocsi mindig túl van méretezve, hogy azt érezd, van még mit venni!

2. Olcsó, akciós!

Plakáttal figyelmeztetnek a leértékelésre, sokan pedig akkor is bedőlnek, ha valójában a leárazott terméknél lehet sokkal olcsóbbat is kapni.

3. Az illatok

Az éhes vevőnél nincs jobb: elég egy illat, egy pillantás, és máris képes vagy bármit a kosaradba dobni.

4. Mindent máshol találsz

Nem véletlen, hogy az alapvető élelmiszerek nem egy helyen vannak: a kenyér, a tej és a tojás mindig egymástól távol vannak, hogy minél nagyobb területet járj be a boltban – hátha valamit még meglátsz és megveszed.

Vigyázz, ha vásárolsz! Ezekkel a trükkökkel fosztanak ki az üzletek 1
Gondoltad volna, hogy jobbkéz-szabály nem csak a KRESZ-ben van?

5. Jobbkéz-szabály

A kutatások is bebizonyították, hogy a polcokon a szemmagasságban lévő, jobb kézre eső termékekből fogy a legtöbb, ezért ide teszik a legújabb, legkapósabb, legdrágább dolgokat.

6. Polcrendezés

A polcrendezés másik elve a jobbkéz-szabály mellett, hogy mindig tele kell lenniük áruval, mert a tömeg kínálja magát. Senki nem akarja az utolsó tejet vagy az egyetlen megmaradt paprikát megvenni.

7. A fény

Megfigyelhető, hogy a szupermarketek a világításhoz általában tiszta, világos, lágy fényt használnak, a túl erős fény húsok és halak esetében ugyanis nem előnyös. A hűtőket is különleges módon világítják meg, hogy az áruk frissebbnek tűnjenek.

8. Ha elfelejtetted volna…

Feltűnt, hogy a kasszánál mindig olyan termékek vannak, amit hajlamosak vagyunk a szalagra dobni? Csoki, rágó, dezodor, egy hűtött kóla – minden, ami igazából nem is kell, de ha már ott van, elvesszük.

9.Kupon, matrica

Ne feledd: a boltban semmi nincs ingyen, a klubkártyák, kuponok viszont pont ennek az ellenkezőjét hitetik el. Hiába kapsz ezer forintos utalványt, ha ahhoz el kell költened mondjuk tízezer forintot…

+1: A klíma

Végül egy régi Las Vegas-i trükk: a légkondicionáló azért van mindig kicsit erősebbre van állítva, mert a kellemes hűvös ébren tart, így ezzel is arra ösztönzik a vásárlót, hogy maradjon még, és költse el észrevétlenül a pénzét.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A lélektani válástól – a valódi elválásig

Edit

Mérgezőbb, mint az alkohol, mégis minden nap fogyasztjuk és megöli a májat!

Mazsi

Rákkeltő anyag van a citromban! Miért nem figyelmeztetnek?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------