Főoldal » Vigyázz a csuka harap!
Horgászat hírei

Vigyázz a csuka harap!

hirmagazin 2015 06 02 114706

Ez tény, ezt nagyon hamar megtanultam én is.
Nem könnyű feladat kiigazodni a rabló halak, pl. csuka, harcsa, süllő kifogásához használatos különféle trükkös módszerekben, és a rengeteg ékszernek is beillő csillogó-villogó eszközökben. A rablóhalazásra használt eszközök, a halfogás technikája nagyon összetett sok gyakorlást igénylő módszer. Nagyon rég volt már az az idő, amikor a villantó egy csónak végére kötött, fényes kiskanál volt. Szerencsére akadnak olyan horgásztársak, akik mesterfokon űzik a rablóhalazást, és nem sajnálják az információkat azoktól, akik el szeretnék sajátítani ezt a tudományt.
A facebbok „Süllő és más hazai rablóhalak horgászata” horgász csoport létrehozóját is a tanulás utáni vágy sarkallta, amikor a csoportot létrehozta.
Sziliczei Zoltán elmondása szerint csoportot kb. egy évvel ezelőtt hozta létre, – és koordinálják a csoport tevékenységét Ratkai Miklóssal – azzal a céllal, hogy megismerhesse, megtanulhassa a rablóhalas horgászatot. Elmondása szerint kevés tapasztalattal rendelkezett és bízott benne, hogy olyan emberek is csatlakoznak a csoporthoz, akitől tanulhat, akik megosztják vele a tapasztalataikat. Mennyire igaza volt, és milyen jól döntött, amikor elhatározását tett követte, mert most már több mint ötezren vannak a csoportban.

hirmagazin 2015 06 02 114343

Ekkora csoportban van kérdező és akad válaszoló is bőven, van megmutatni való is. A horgászok által felöltött képeket nézegetve, büszkék lehetünk, hogy a mi kis országunkban léteznek ilyen fantasztikus horgászok, és vannak ilyen tekintélyes méretű halak.
Télen a csoport életét, tevékenységét profi mesterhorgászokkal tartott fórumokkal tették még színesebbé. Egy ilyen fórum a 2015. február 11-én megrendezett fórum, ahol Sztahovics Péter az egyik legfiatalabb magyar pergető specialista válaszolt a csoporttagok feltett kérdéseire. (Fórum teljes anyaga megtalálható a csoport oldalon a fájl menüpontban.)

hirmagazin 2015 06 02 114504

Tanulni nagyszerű a legjobbaktól meg különösen nagyszerű.

Szerző: Elmer Antalné; Kép: Goggle
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elképesztő: gigászi méretű harcsát fogtak Maconkán

Mazsi

Igazi halszörnyet fogtak Baranyában

Mazsi

Nébih: népszerű a turista állami horgászjegy

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------