Hirmagazin.eu
Főoldal » Vigyázat, hidegrázós, azaz gyönyörű előadás! Így énekelte az amerikai himnuszt Joe Biden beiktatásán Lady Gaga – videó
Belföldi hírek

Vigyázat, hidegrázós, azaz gyönyörű előadás! Így énekelte az amerikai himnuszt Joe Biden beiktatásán Lady Gaga – videó

Az énekesnő – stílusához méltóan – egyedi szettben állt az amerikaiak tízmilliói elé.

Az énekesnő ismét elkápráztatta a rajongóit / Fotó: Northfoto

Az énekesnő ismét elkápráztatta a rajongóit / Fotó: Northfoto

2021. január 20-a minden kétséget kizáróan Joe Bidenről szól, az USA új elnökére áradó figyelmet azonban – ha csak pár perc erejéig is – sikerült magára irányítania annak a Lady Gagának aki a 2016-os Super Bowl után ismét fantasztikusan énekelte el az amerikai himnuszt.

A különleges alkalomhoz egyedi szerelés is párosult, Gaga ugyanis arany mikrofonnal, arany fülessel, arany galamb díszekkel valamint a már-már ikonikusnak számító szőke hajkoronájával állt színpadra.

„Sok mindent kell meggyógyítanunk és helyreállítanunk” – Erről szólt első elnöki beszédében Joe Biden

Letette hivatali esküjét Joe Biden, ő az USA 46. elnöke /Fotó: MTI/AP/Pool/Saul Loeb

Letette hivatali esküjét Joe Biden, ő az USA 46. elnöke /Fotó: MTI/AP/Pool/Saul Loeb

Biden néhány perccel ezelőtt tette le hivatali esküjét, beiktatásán Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökök is megjelentek, viszont nem jött el a leköszönő Donald Trump. Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt Trump, a leköszönő amerikai elnök az Andrews támaszponton szerdán elmondott búcsúbeszédében megköszönte az elmúlt négy, „rendkívüli évet”, továbbá sok sikert kívánt a következő kormánynak, majd közölte: nem tűnik el, követi az eseményeket, mindig harcol majd az amerikai népért, illetve „valamilyen formában visszatér”.

Trump egyébként az első olyan elnök 1869 óta, aki nem vesz rész utódja beiktatásán, Mike Pence, Trump alelnöke azonban jelen volt a ceremónián.

Biden első elnök beszédében a nemzet egységét hangsúlyozta:

„Ez amerika napja, a demokrácia napja! Most nem egy jelölt győzelmét ünnepeljük, hanem egy ügyét, a demokrácia ügyét. Az emberek akarata győzedelmeskedett. A demokrácia nagyon törékeny, de most a demokrácia nyert” – mondta első elnöki beszédében Joe Biden, aki megemlékezett a két héttel ezelőtti zavargásokról is, ám elmondta, hogy most újra egységesen állnak itt és a demokráciát ünnepli, a nézeteltéréseket félretéve az országért dolgoznak.

Biden ezt követően köszönetet mondott a beiktatáson is jelen lévő elődeinek: Barack Obamának, illetve George W. Bushnak és Jimmy Carternek is, aki bár nem volt jelen, de telefonon beszéltek egymással.

„Ez egy nagyszerű nemzet, és mi jó emberek vagyunk. Sok mindent kell megjavítanunk és begyógyítanunk. Annyi áldozatot követelt a vírus, mint ahány amerikai meghalt a második világháborúban. Milliónyi állás szűnt meg” – sorolta Biden.

Biden ezt követően elmondta, hogy egyesíteni akarja a nemzetet, majd minden amerikait arra kért, csatlakozzon hozzá. Tombol a düh, gyűlölet, törvénytelenség, vírus, erőszak, ám szerinte együtt mindent helyre lehet hozni. „Ne az ellenfelet lássuk meg egymásban, hanem a szomszédot” – fogalmazott.

Az országot fenyegető veszélyként megemlítette a fehér felsőbbrendűséget, a belföldi turizmust, illetve a szélsőséget, amit véleménye szerint „le kell győznünk”. Ezt követően az ország egységének helyreállításáról is beszélt, illetve felidézte Lincoln szavait, amit a rabszolgaságot eltörlő emancipációs bejelentésében mondott. Lincoln akkor azt mondta az egész lelkét belerakta a proklamációba, most pedig Biden így fogalmazott: „Én is az egész lelkemet beleteszem, hogy helyreállítsuk a nemzet egységét” – írja a CNN.

Az USA 46. elnöke továbbá arról is beszélt, hogy ez sikerül majd, mert az Egyesült Államok sosem bukhat el. „A politikának nem kell pusztító tűznek lennie, az egyet nem értésnek pedig nem kell háborúvá fajulnia” – mondta.

„Arról biztosítalak benneteket, minden amerikai elnöke leszek (…) Ki kell nyitni a szívünket és ha meg akarjuk érteni a másikat, az ő cipőjében is járni kell. Szükségünk van egymásra, mindannyiunk erejére, a vírus ellen nemzetként kell küzdeni. Azt ígérem, ahogy a Biblia mondja: keresztül fogunk menni ezen együtt, túljutunk ezen együtt” – jelentette ki az amerikai elnök.

Biden a beszédében külön kitért Kamala Harris alelnökségére is. Harris ugyanis nem csak az első nő ezen a poszton, de az első afroamerikai és az első ázsai-amerikai is. „Ki mondja, hogy nem haladtunk?” – tette fel a kérdését Biden azt követően, hogy megemélekezett Martin Luther Kingről és a több százezere fekete menetéről, akik 1968-ban vonultak a Capitoliumhoz, hogy polgárjogokat követeljenek az amerikai feketéknek.

Biden a beszédében megígérte, hogy védi majd Amerikát a közjó érdekében.

„Védem az Alkotmányt. Védem a demokráciát. Védem Amerikát”

 mondta.

Joe Biden eskütétele – videó:

Biden a beszédét követően a Twitteren vallott szerelmet a feleségének:

Videó: https://twitter.com/i/status/1351918910199631872

Kamala Harris első tweetje alelnökként:

A beiktatáson egyébként a Capitolium két héttel ezelőtti ostroma, illetve a koronavírus miatt a megszokott, több százezeres tömeg helyett most csupán alig néhányan voltak jelen.

A hiányzó tömeget mintegy 200 ezer amerikai zászló jelképezte.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Zarándoklattal emlékeznek a mártírra

Géza

Itt épül a világcsoda, magyar lesz a világ leghosszabb üveghídja! – VIDEÓ

Mazsi

Piac- és hálózat-integrációkat jósol a Magyar Telekom-vezér

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!