Image default
Külföld

Videón az egyik Srí Lanka-i merénylő – videó, .. és újabb robbanás Srí Lankán! Oszd meg!

Közzétettek egy felvételt az egyik feltételezett Srí Lanka-i öngyilkos merénylőről, amint besétál Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomába.

A nagy hátizsákot viselő férfi határozott léptekkel közelítette meg a templomot, és közben megsimogatott egy mellette elhaladó gyermeket. Nyugodtan, feltűnés nélkül lépett be az imaházba, majd pár másodperccel később működésbe hozta a bombát – írta a 24.hu a BBC alapján.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1120700091264794625?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1120700091264794625&ref_url=https%3A%2F%2Finfostart.hu%2Fkulfold%2F2019%2F04%2F23%2Fvideon-az-egyik-sri-lanka-i-merenylo

Csak ebben a templomban több mint száz ember veszítette életét, a halálos áldozatok száma pedig már 321-re nőtt.

A támadások elkövetéséért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a felelősséget. A terrorszervezet állítása bizonyítására fényképet tett közzé hírügynökségében, az Amaakban arról a férfiről, kit a Srí Lanka-i merényletek irányításával gyanúsítanak.

Újabb robbanás Srí Lankán

Robbanás történt a Srí Lanka-i fővárostól, Colombótól 40 kilométerre keletre lévő Pugodában, de nem voltak áldozatok – közölte a helyi rendőrség szóvivője.

A robbanást a törvényszék épülete mögött lévő szabad földterület térségéből észlelték.

nem irányított robbantás történt, ahogy az elmúlt napok öngyilkos merényleteiben.

A szigetországban feszült a biztonsági helyzet, húsvétvasárnap merényletsorozatot követtek el Srí Lanka-i templomok és szállodák ellen. A támadásokban legkevesebb 359 ember meghalt, és mintegy ötszázan megsebesültek.

A rendőrség újabb 16 embert tartóztatott le – így már 76-an vannak őrizetben a merényletek miatt -, és több járművet is lefoglalt. Az országba érkeztek az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is, hogy segítsenek a nyomozásban.

Az egykori iraki és szíriai területeit elveszítő Iszlám Állam vállalta a támadások elkövetését, de a Srí Lanka-i hatóságok továbbra sem biztosak abban, hogy a dzsihadista szervezetnek köze van a merénylethez, és két kevéssé ismert helyi szélsőséges muszlim csoportot gyanúsítanak.

infostart

Hasonló hírek

F-16-os és vadászgép ütközött az Államokban

Edit

Szijjártó Washingtonban: „Közös sikertörténetet akarunk”

Edit

Breaking – Megtalálhatták a brutálisan meggyilkolt újságíró maradványait! Oszd meg!

Géza