Hirmagazin.eu
Főoldal » Vezérműtengely – egy csodás szerkezet, mi nélkül nem kocsikázhatnánk
Autók - motorok - hajók

Vezérműtengely – egy csodás szerkezet, mi nélkül nem kocsikázhatnánk

A belsőégésű motoroknak és a vezérműtengely megoldásoknak köszönhetően hatékonnyá vált a közlekedésünk. Ezeknek a szerkezeteknek elvitathatatlan szerepük van a gazdasági fejlődésben; a korábbi megoldások gyakorlatilag nem lettek volna alkalmasak a mai értelemben vett gépkocsik meghajtására, a legmodernebb elektromos és hibrid hajtás fejlettségi szintjére pedig csak az utóbbi években, évtizedekben jutottunk el.

Vezérműtengely

Kétféle belsőégésű motorral találkozhatunk. Az egyik az úgynevezett Otto-motor, amely működés közben üzemanyag-levegő keveréket szív a hengerbe, ahol sűrítés után egy gyújtógyertyának köszönhetően begyullad. A másik típusú belsőégésű motor a Diesel-motor, amely esetében a szívóhatás csak a tiszta levegőre vonatkozik, az üzemanyagot pedig befecskendező berendezés biztosítja. A nagy nyomáson történő porlasztás után öngyulladás következik be.

A mai belsőégésű motorok rendelkeznek egy úgynevezett hengertömbbel, ami helyet biztosít a négy hengernek. A hengerek lezárását a hengerfej biztosítja, ami az égéstér keretét adja. Természetesen a megfelelő kompresszió csakis megfelelő minőségű tömítésekkel érhető el; ezek hiányában elképzelhetetlen lenne a kellő motorerő előállítása, illetve a gazdaságos működtetés. A megfelelő kompresszió biztosítása érdekében a dugattyúk hornyaiban tömítő és olajlehúzó karikák találhatók. Ezek gyakorlatilag a dugattyúk és a hengerfal közötti rést töltik ki oly módon, hogy a hengerek működése minél tökéletesebb legyen. A hengertömb alatt található az úgynevezett olajteknő, ami a motor kenéséhez használt olajat tartalmazza.

A hengerekben mozgó dugattyúk hajtókarokon helyezkednek el, ezek a hajtókarok képezik az összeköttetést a dugattyúk és a forgattyús tengely között. A forgattyús tengely végén helyezkedik el a lendítőkerék. Az így felépített forgattyús hajtómű teszi lehetővé, hogy a hengerekben keletkező energiát, illetve az ott jelentkező egyenes vonalú mozgást forgómozgássá változtassuk.

A motorok szelepes vezérművel rendelkeznek, amelyek nélkül elképzelhetetlen lenne a megfelelő szívóhatás, valamint a kipufogás.

A vezérműtengely elhelyezése többféle módon valósulhat meg a gépkocsikban – mondja a fekmester.hu szakembere. Egyik esetben a vezérműtengelye hosszú nyomórudakon és himbákon keresztül végzi a szelepek mozgatását. Ekkor alulvezérelt, felülszelepelt motorról beszélünk. A másik esetben a vezérműtengely a szelepek felett található. Ez az úgynevezett felülvezérelt, felülszelepelt motor. Ez utóbbi megoldással találkozunk a korszerű gépjárművek esetében, ahol nagy fordulatszám elérésére van szükség.

Az itt ismertetett mechanizmus szerint valósul meg mindazoknak a négyütemű gépjárműveknek a működése, amelyeket ma az utakon látunk. A munkafolyamat négy löketben zajlik. Általános tévhit, hogy a négy ütem egyetlen hengerfordulat ideje alatt valósul meg; természetesen ez nem így van, logikai szempontok szerint is lehetetlen lenne; a négy ütem két teljes hengerfordulat alatt valósul meg.

Az első ütemben történik a szívás; a benzines Otto motorok esetében az alsó holtpont felé haladó dugattyú a nyitott szívónyíláson keresztül a porlasztóból levegő-üzemanyag keveréket vesz magához. A második ütemben valósul meg a sűrítés; a dugattyú a felső holtponthoz közelítve sűríti a keveréket. Minél sűrűbb a levegő-üzemanyag keverék, annál nagyobb a gáznyomás és annál nagyobb a motor hatásfoka. A harmadik ütemben megtörténik a terjeszkedés, ami a gyújtógyertya általi berobbantásnak köszönhetően a dugattyú lefelé irányuló mozgását idézi elő. Végül a negyedik ütemben lejátszódik a kipufogás.

Hasonló hírek

Ha kérik, az egész utasteret bearanyozzuk – a Rolls-Royce-nál jártun

info

A nap képe: a BMW M5 elfogóautó

Géza

Ősztől újra forgalmazzák a Ladát Magyarországon

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------