Image default
Belföldi hírek

Vétóra készül a miniszterelnök

forrás: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök vétóra készül a kötelező betelepítési kvóta ellen az uniós csúcsértekezleten – nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a Magyar Időknek.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Tuzson Bence úgy fogalmazott, “a népszavazás után nincs más utunk, ha vétózni lehet, akkor vétózunk”.

Kitért ugyanakkor arra, hogy “az európai bürokrácia a bizottság vezetésével (…) képes akár megkerülni a nép által választott miniszterelnököket és parlamenteket és például az Európai Parlamenten keresztül kikényszerítheti a migránsok kötelező betelepítését. Ha a migrációs kérdést úgy fogalmazzák meg, mint egy belbiztonsági kérdést, akkor beviszi a bizottság a belügyminiszterek tanácsába, ahol már 50 százalékkal meg lehet hozni a döntést” – hívta fel a figyelmet.

Tuzson Bence szerint Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját, mert nemcsak Magyarországon, de a többi országban is egyre egyértelműbb, hogy az emberek akarata ellenére politizál az európai és a nyugati elit.

Az államtitkár az interjúban arról is beszélt, néhány héten belül javaslat várható a letelepedési kötvényről.

Tuzson Bence kreálmánynak mondta a kormány tagjait ért korrupcióvádakat, és ezekre utalva úgy fogalmazott: ha egy országban politikai és gazdasági sikerek vannak, akkor az ellenzék megpróbálja hitelteleníteni azokat, akiknek nagy szerepük van abban, hogy az ország erősödik.

Azokra az ügyekre utalva, melyekben nyomozás folyik, azt mondta, ha valakiről kiderül, hogy korrupt, annak nincs helye a kormánypártok oldalán. Minden olyan esetben, amikor a bűncselekmény gyanúja felvetődik, akkor a hatóságoknak el kell járniuk – fűzte hozzá.

 

Hasonló hírek

Szijjártó Péter visszautasította a svéd kormányfő megjegyzését

Edit

Hírösszefoglaló a Hirmagazinnál: a mai nap legfontosabb hírei, bűnügyi hírei – videók (18+)

Géza

Orbán Viktor: az uniónak sikerekre van szüksége

Edit