Hirmagazin.eu
Főoldal » Veterán autók árasztották el Balatonfüredet
Autók - motorok - hajók Tudástár - minden érdekesség

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Negyedik alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a Concours d’Elegance-t. Május 5. és 7. között közel 50 autókülönlegesség látható a Tagora sétányon. Van olyan személy- és versenyautó, ami nem csak Magyarországon, de Európában is ritkaságnak számít.

Íme néhány különleges példány:

Aero 1000

Egy literes, kéthengeres 26 lóerős motorjáról kapta a nevét. 1932. végén mutattak be először. Ebből a járműből két év alatt alig 236 darab készült.

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Ferrari 308 GTS QV

1983-as Ferrari 308 GTS QV, amely ugyanúgy néz ki, mint a Magnum-féle jármű: 235 lóerős, háromliteres motorral. Még a belső bőrkárpit színe is megegyezik a sorozatbeli jármű színével.

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Praga Baby

Csehszlovákia egyik ismert és kedvelt márkája volt a második világhábroú előtt.

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Hoffmann&Novague R200

Ebből a típusból ez az első gyártmány, ezen kívül a világon még csak egy létezik és a harmadikat csak most gyártják. Összesen 30 darabot terveznek gyártani.

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

A veterán autóritkaságok között az első világháború előtt gyártott modelleket is lehet látni – mondta a rendezvény főszervezője, Valker Viktor. A hagyományoknak megfelelően a Győrből indult a konvoj egy része, hogy csatlakozzon a többi résztvevőhöz.

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

A rendezvényen az első világháború előtt készült járművek, az 1919 és 1942 között gyártott autók, az 1945 és 1985 között forgalomba került, valamint az 1986 és 1995 között gyártott négykerekűek kategóriájának szépségversenye zajlik majd.

A verseny egyik legkülönlegesebb darabjának az 1934-ben gyártott német Chrysler Airflow számít, melynek egyik jellegzetes vonása, hogy az addig hagyományosan hosszú motorháztetőt a kisebb légellenállás miatt lerövidítették, az utasteret pedig előrébb mozdították.

A korabeli vásárlók azonban nem lelkesedtek az újfajta formáért, így 1937-ben véget is ért az Airflow pályafutása. Összesen mintegy 120 ezer darab készült belőle. A kora leggyorsabb autójának számított az 1939-ben gyártott Tatra, amely könnyedén tartotta a 130 kilométeres óránkénti átlagsebességet. A Csehszlovákiában gyártott modell, melyből mindössze 3 ezer darab készült, szintén látható Balatonfüreden.

Ezen kívül Chevrolet Corvette, Rolls-Royce, Lamborghini autóritkaságok is megtekinthetők.

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Atlantic

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Maserati

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Mercedes-Benz

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Porsche

Veterán autók árasztották el Balatonfüredet

Wikov35

Az eredményhirdetés vasárnap délután lesz, ezt követően a közönség által legszebbnek ítélt autók felvezetésével díszkörre indulnak a kiállított járművek Balatonfüred belvárosában.

Fotók: Gelencsér Zoltán

MTI

Hasonló hírek

Mesék a börtönből

info

KRESZ-tábla miatt is lehet majd bíróságra menni

Géza

Hankook Racer Cup

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------