Image default

694 ellenőrzésből, 4 megbukott! (2018. 04. 21., szombat, Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. április 20-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak Pápán és Veszprémben. A kontroll célja elsődlegesen az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére terjedt ki. A rendőrök emellett vizsgálták a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, azok érvényességét, valamint a járművek műszaki állapotát.

Hatvanegy esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot, harmincnégy helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök kisebb fokú közlekedési jogsértés miatt, további hét szabálysértési feljelentés készült.

A rendőrök több helyszínen a “finn módszer” alkalmazásával dolgoztak, így közel hétszáz gépkocsivezető megállítására és alkoholszondás ellenőrzésére került sor néhány órán belül.

A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben a kijelölt útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök. A közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik.

Az akció eredményeként a közel hétszáz gépjárművezetőnél négy esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszondás vizsgálat. Ebből három közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően, további egy személlyel szemben büntetőeljárás indult.

Veszprém megye egész területén számíthatnak a gépjárművezetők hasonló közlekedési akciókra az elkövetkező hetekben.

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Megerősített szolgálatban mentőseink! Köszönjük a helytállást! Oszd meg!

Géza

A migránsok nem alszanak…, rendőreink se! Oszd meg!

Géza

Kis híján pucér fürdőzők közé landolt egy vitorlázórepülő a Balatonon

Edit