Image default
Belföldi hírek

Vészhelyzet Ferihegyen: pár méterre repült a drón a repülőtől

Budapest – Egy év alatt megnégyszereződött a szabálysértő drónreptetésekkel kapcsolatos bejelentések száma, tavaly tizenhárom repülőgép személyzete jelezte a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak, hogy drónt láttak a gépek közelében – közölte a HungaroControl Zrt. pénteken.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a pilóta nélküli légijárművek nem megfelelő alkalmazásának repülésbiztonsági szempontból komoly kockázata van. Az egyik legkirívóbb eset Magyarországon tavaly novemberben történt, amikor egy érkező járat pilótája azt jelezte a HungaroControl irányítónak, hogy egy drón mindössze hatvan méterrel volt a repülőgép alatt – ismertették.

A társaság minden alkalommal megtette a szükséges intézkedéseket, továbbá megkezdte egy olyan felderítőrendszer beszerzését, amely képes a drónokat a repülőtér környezetében érzékelni – közölte a vállalat. A beruházásról részletesen később adnak tájékoztatást. A közleményben felidézték, legutóbb a London-Heathrow-i repülőtéren függesztették fel a forgalmat drónészlelés miatt.Korábban, ugyancsak Nagy-Britanniában a gatwicki futópályát zárták le másfél napra.

(MTI)

Hasonló hírek

Az ötös lottó nyerőszámai

info

Csütörtökön Budapesten tárgyal a NATO-főtitkár

Edit

Máig nem tudni, kik lopták el Kádár János koponyáját és csontjait

Géza