Hirmagazin.eu
Főoldal » Vészesen fogy a hazai vérkészlet
Egészség - betegség

Vészesen fogy a hazai vérkészlet

A nyár egyébként is nehéz időszak a vérellátásban, de idén augusztusban még a szokásosnál is kevesebb önkéntes jelentkezett véradásra. Az Országos Vérellátó Szolgálat azt kéri, aki tud, a következő napokban segítsen, mert csak így tudnak életmentő, illetve előre tervezett műtéteket elvégezni a kórházak.

Az intenzív toborzás ellenére a nyári hónapokban mindig csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest – mondta a Magyar Vöröskereszt Somogy megyei vezetője az M1-nek.

Gyarmati László kifejtette: igyekeznek minden olyan rendezvényen, területen ott lenni, ahol sok ember fordul meg. A megye számára pozitív, hogy a Balaton partján helyezkednek el, így az ide látogató nyaralókat is be tudják vonni a programba.

Egy átlagos napon csaknem 1800-an adnak vért országszerte. Az elmúlt három hétben azonban ez a szám jóval elmaradt a megszokottól. Összesen mintegy kétezer emberrel kevesebb jelentkezett véradásra.

Ez a központi vérellátóban is érezhető. Mielőtt a kórházak felhasználják az önkéntesek vérét, speciális hűtőkben tárolják azokat. Míg máskor tömve vannak a tárolórekeszek, jelenleg majdnem üresek. Az adatok is azt mutatják, hogy az országos vérkészlet vészesen fogy, már a piros, vagyis a kritikus sávban van.

A vérellátó központ főigazgató-helyettese az M1-nek mondta: az életmentő beavatkozásokat még el tudják végezni, de előfordulhat, hogy a következő napokban az előre tervezett műtéteket el kell halasztani a kórházakban, ha továbbra is ilyen kevesen adnak vért. Ezért országszerte várják az önkéntes véradókat.

A véradások pontos helyszíneiről és időpontjairól ide kattintva tájékozódhat

Forrás: M1

Hasonló hírek

Orvosi vizsgálat alá vonják a gödi Samsung-gyár Kínából érkező alkalmazottait

Géza

A csípős étrend és a marihuána elképesztő dolgot művel az immunrendszerrel

Géza

Itt a vészhelyzet! – Sertéspestises vaddisznót találtak Magyarországon

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!