Image default
Külföld

Veszélyben a karácsony, nem nyugszanak a terroristák

Az Iszlám Állam nem titkolja, hogy mindent megtenne azért, hogy vérfürdőbe fojtsa a karácsonyi időszakot. Meg tudják állítani őket a fokozott biztonsági intézkedések?

Bár az Iszlám Állam propagandaanyagaiban jelezte, hogy válogatott módszerekkel tömegmészárlásokat tartana Európa karácsonyi vásárain, a fenyegetést a lakosok többsége nem vette teljesen komolyan. Potsdamban azonban kiderült: a veszély valós!

A németországi vásárt pénteken délután kellett evakuálni egy gyanús csomag miatt, amelyet egy gyógyszertár előtt találtak. A kis méretű csomagból kábelek lógtak ki, távolról indítható bombának tűnt, még a tűzszerészek szerint is teljesen robbanószerkezetszerű volt a furcsa tárgy. Csak hosszas vizsgálat után tudták megállapítani, hogy a bomba nem volt működőképes.

A potsdami vásárról kimenekített civilek is olvastak korábban arról, hogy a terroristák szívesen ölnének az adventi időszakban is, de egészen más erről hallani és a saját bőrön megtapasztalni, hogy az életéért fut az ember. Potsdamban most nem történt tragédia, de egyértelművé vált: az Iszlám Állam alig várja, hogy megtalálja és kihasználja a kínálkozó lehetőséget.

Forrás: Ripost

Fotó: Keller Mátyás

Hasonló hírek

Horvátország blokkolja Szerbia EU-csatlakozását

info

Aggasztó méreteket ölthet a súlyos éhezés a dél-afrikai fejlesztési közösség (SADC) 16 államában

Géza

Videón a brutális gázolás! Ketten őrizetben! + VIDEÓ 18+

Edit